Естетиката е моята страст

0
Студио за красота и релакс АВАНТЮРИН е мястото, където се срещат целебните сили на природата и последните научни достижения, намерили израз във високотехнологични апаратни процедури. В изпълненото с уют и топлина студио те си подават ръка и работят заедно, за да осигурят младост, красота и добро самочувствие на всеки клиент. Представяме ви г-жа Стела Христова, създател и собственик на студио за красота и релакс „Авантюрин“, в откровено интервю за сп. Beauty Woman.
•••••••••••••
„Авантюрин“ е свят на красота и хармония, един типично женски свят и вълшебен оазис, който предлага всичко свързано с женските сетива и дух.

Исках да създам едно зелено кътче, където да царят хармония, баланс и релаксираща атмосфера.

Стела Христова,
собственик на студио за красота
и релакс „Авантюрин“

Г-жо Христова, какво е за вас студио „Авантюрин“?
Студио „Авантюрин“ е моя сбъдната мечта. Една съкровена мечта, която носех в сърцето си много дълго време и преди 3 години успях да реализирам. Истината е, че афинитетът ми към естетичните процедури винаги е бил много силен. Завършила съм психология и съм работила в тази сфера, и ако психологията е моята обич, то естетиката е моята страст. Исках да създам едно зелено кътче, където да царят хармония, баланс и релаксираща атмосфера, в която всеки клиент да се почувства добре и същевременно да му бъдат предложени висококачествени процедури за лице и тяло. Винаги съм се стремяла към безупречен професионализъм и мисля, че в това отношение оправдаваме очакванията на нашите клиенти. За мен „Авантюрин“ е свят на красота и хармония, един типично женски свят и вълшебен оазис, който предлага всичко свързано с женските сетива и дух. Усещането за красота е много важно за мен – красота, която намира израз в чистотата.

Развих beauty сектора в студиото с физиотерапевтична и рехабилитационна цел, като заложих не само на естетиката, а и на доброто физическо състояние на нашите клиентки.

На какви процедури за красота сте заложили?
Развих beauty сектора в студиото с физиотерапевтична и рехабилитационна цел, като заложих не само на естетиката, а и на доброто физическо състояние на нашите клиентки. Отскоро предлагаме и аюрведични процедури, които повлияват благотворно тялото и духа, премахват стреса и зареждат с нова енергия.
Студиото разполага с четири кабинета, единият от които наричаме „сектор отслабване“ и в него предлагаме процедури за отслабване и премахване на целулита, като сме заложили на иновативните апарати Cooltech (криолиполиза) и Venus Legacy, базиран на мултиполярна радиочестота и електромагнитни полета. Комбинацията от двата апарата дава много добри резултати за намаляване на обиколките на третираните проблемни зони, изглаждане на целулитните грапавини и стягане на кожата. В този кабинет дамите могат да постигнат желания ефект – отслабване, премахване на целулита и скулптуриране на тялото, когато целенасочено вървим в посока извайване на стройна фигура. Терапевтите ни са отлично обучени и гарантираме безупречно изпълнение на комплексната програма за постигане на красиво оформено тяло.


Имаме и кабинет, предназначен за грижа за акнеичната кожа, в който основно работим с апаратите Hydrafacial и Intraceuticals. Целта ни е да атакуваме всички проблеми, свързани с акнето, да противодействаме на възпалителния процес, предизвикан от бактерията P.acnes, а след това постепенно да заличим петънцата и постакнеичните белези, ако има такива, с помощта на подходящи пилинги. Hydrafacial е особено подходящ за почистване на акнеична и свръхчувствителна кожа. Имаме клиенти, за които екстракцията на комедони е противопоказана, както и такива със свръхчувствителна кожа, която лесно се зачервява и за тях процедурата с Hydrafacial е най-подходящият вариант за почистване на лицето. Иновативният апарат почиства в дълбочина кожата, хидратира и тонизира, а резултатът е моментално видим – чиста, свежа и сияйна кожа, без никакви зачервявания или раздразнения. Терапията с Intraceuticals съживява кожата чрез струя кислород, внася хиалуронова киселина и комплекс от витамини в дълбоките кожни слоеве. Подходяща е за всеки тип кожа, която се нуждае от хидратация, подхранване, ревитализация и подмладяване. Една от сериите, с които работим, е Clarity, специално разработена за лечение на акне, а съчетанието й с Hydrafacial може наистина да направи чудеса. Разполагаме и с кабинет само за козметични терапии – работим с известни и доказани брандове, като Natura Bisse и Ericson Laboratoire, с помощта на които постигаме много добри резултати за нашите клиенти. Френската марка Ericson Laboratoire предлага богата гама от процедури с лечебно действие върху кожата – например терапията Enzymacid гарантира изсветляване на тена и редуциране на пигментните петна, а Acti-Biotic е подходяща за лечение на акне, особено в тийнейджърска възраст и осигурява доста добро повлияване на акнеичните лезии.

Споменахте и аюрведични терапии. Бихте ли разказали повече за тях?
Аюрведа винаги ме е вълнувала като наука за духа и тялото, едно цялостно холистично лечение. През годините преминах много обучения и курсове за различни видове масажи – класически, антицелулитен, медотерапевтичен и др., а в момента специализирам остеопатични техники. С Аюрведа се запознах преди една година – преминах специализиран курс на обучение, който е на основата на мануални масажни техники, разбира се, без задълбоченото познание за лечението, тъй като то се изучава доста години. Впоследствие обаче се свързах със специалист, който е учил в лоното на Аюрведичните клиники и отскоро тази отлично обучена терапевтка работи в нашето студио. Аз самата прилагам божествената небесна терапия – Широдара или т.нар. терапия на третото око, която предизвиква едно удивително състояние на блаженство и спокойствие, нормализира хормоналния баланс, подобрява съня, премахва вътрешното напрежение и успокоява сетивата.

За контакти:
Студио за красота и релакс „Авантюрин“
София, кв. Дървеница, ул. Илия Димушев 1А

(до Метростанция „Мусагеница“)
тел.: 02 427 5350, 0884 84 99 06

Няма коментари