ЕСЕНЕН СЕМИНАР НА ERICSON LABORATOIRE

0

През октомври се проведе есенният семинар на водещата френска професионална марка Ericson Laboratoire. Събитието събра утвърдени козметици, работещи с марката, а семинарът бе воден от г-жа Валери Рамез, международен трейнинг мениджър на Ericson Laboratoire, която представи най-новата терапия за лице Vitamin Energy – енергизираща процедура с мултивитамини и растителен таурин за по-гладка, свежа и сияйна кожа, със заличени бръчици и младежко излъчване.

 

Г-жа Валери Рамез акцентира върху трите ключови принципа на Ericson Laboratoire: прилагане на научните иновации, медико-естетична връзка на марката с инвазивните процедури и таргетирани мултитерапии, които осигуряват цялостна грижа за доброто състояние на кожата. Ericson Laboratoire предлага 14 високоефективни терапии за лице, които дават отговор и решение на проблемите на конкретния клиент и могат да бъдат комбинирани с оглед постигане на отлични резултати.

Ericson Laboratoire

Vitamin Energy – енергизираща терапия с витамини и растителен таурин

Терапията е подходяща за хиперактивни, стресирани и уморени клиенти – жени и мъже, за всяка възраст и за всички типове кожа. Тази иновативна процедура буквално презарежда „батериите“ на кожата. Базира се на специален бустер – растителен таурин, коктейл от витамини плюс витамин С в много висока концентрация. В терапията се използва и специфичният високочестотен уред T-Bar (6000 микровибрации в минута), с помощта на който се извършва микромасаж, улесняващ абсорбцията на активните съставки от приложените продукти в дълбочина на кожата. Освен това микромасажът подобрява кръвната и лимфна циркулация и улеснява елиминирането на токсини.

Съвременният динамичен живот е свързан със стрес, неправилно хранене, отсъствие на двигателна активност, както и редица вредни външни въздействия – замърсен въздух, UV лъчи и други агресивни фактори, които увреждат клетъчното ДНК, забавят обновяването на клетките, кожата става уморена, повяхнала и без жизнен тонус, появяват се и признаци на преждевременно стареене. Тауринът е естествен енергиен бустер, който се произвежда в човешкия организъм (в черния дроб) от аминокиселините метионин и цистеин с помощта на витамин В6 и има важно значение за преработката на липидите.

Също така е невротрансмитер – улеснява клетъчната комуникация, участва в производството на енергия и движението на мускулите, неутрализира вредното действие на свободните радикали. В дълбоките слоеве на кожата тауринът отговаря за движението на водните потоци, участва в производството на серамиди, които имат важно значение за задържането на вода в кожата. С напредване на възрастта тауринът намалява, което води до забавяне на кожния метаболизъм.

В продуктите от новата линия Vitamin Energy на Ericson Laboratoire е включена активната съставка HTAC бустер, която съдържа растителен таурин (получава се от червеното водорасло Jania Rubens, отглеждано в специална среда) и екстракт от Furcellaria lumbricalis (червено водорасло, богато на олиго-фурселаран – вид полизахарид със защитно и хидратиращо действие). HTAC бустерът е с патентована технология и се получава чрез специфичен метод на производство. Този иновативен бустер стимулира производството на АТФ, защитава кожата от свободните радикали и активира фибробластите за синтез на нов колаген и еластин. Проведените тестове показват, че HTAC бустерът повишава митохондриалната активност с 24%, подобрява защитата от свободните радикали с 35% и увеличава със 136% защитата от замърсяване. Иновативната активна съставка HTAC осигурява незабавен и дълготраен хидратиращ ефект, стимулира производството на АТФ, неутрализира свободните радикали, отговорни за преждевременното стареене на кожата, защитава от замърсяването, намалява бръчките, има и лифтинг действие.

Продуктите от линията Vitamin Energy съдържат още коктейл от витамини (A, E, Н, В3, В5, В6, В9) и 20% стабилизиран витамин С, които възвръщат блясъка и жизнения тонус на кожата.

Ericson Laboratoire

Демонстрация на професионалната терапия Vitamin Energy

Г-жа Валери Рамез представи продуктите за професионална и домашна употреба от линията Vitamin Energy и демонстрира иновативната терапия, която съживява кожата и я зарежда с нова енергия, придава свежест, сияен блясък и възвръща младежкото излъчване.

Първата стъпка от процедурата е почистване на околоочния контур с двуфазния лосион Bioptic, който нежно отстранява дори водоустойчив грим. Лицето се почиства със Съживяващото почистващо мляко от линията Vitamin Energy, което подготвя кожата за усвояване на активните съставки от последващите продукти. Млякото се отмива и кожата се тонизира със Съживяващия лосион. Следващата стъпка е ексфолиация, като според типа кожа се избира от ексфолиантите Derma Scrub, Derma Gum или Gommaxx. Продуктът се отстранява, кожата се тонизира със Съживяващия лосион и се нанася ампулата Детоксикиращ серум със специфични масажни движения за стимулиране на лимфния дренаж и улесняване извеждането на токсини. Този серум помага на кожата да се регенерира и създава бариера срещу замърсяванията. С лек масаж (точков или друг) се нанася ампулата Хидратиращ серум, който има омекотяващ и успокояващ ефект. Следва прилагане на същински масаж с масажен крем, който съдържа HTAC бустер, богат на растителен таурин и комплекс от витамини Е, С, В3, В5 и В6. Нанася се ампулата Регенериращ серум, който подобрява тонуса и еластичността, заличава умората и стяга кожата. В състава на този серум са включени витамин В9 и ретинол с регенериращо действие и HTAC бустер за съживяване на кожата. Прилага се микромасаж с двата уреда T-Bar, като се работи симетрично, бавно и без натиск. Микровибрациите на T-Bar улесняват проникването в дълбочина на активните съставки от серумите, активират микроциркулацията и стимулират дейността на фибробластите. С T-Bar може да се работи и в нежната околоочна зона. Микромасажът е с продължителност 5-7 минути, като при наличие на дълбоки бръчки с T-Bar може да се работи и по-дълго време. Важно е да се отбележи, че няма контраиндикации за работа с T-Bar при клиенти с поставени дермални филъри, мезоконци и ботулинов токсин. Нанася се ампулата Серум за блясък, който изсветлява, съживява, тонизира и стяга кожата. Съдържа витамин С и биотин за изравняване на тена и заличаване на пигментациите, HTAC бустер и Fucogel за моментална и дълготрайна хидратация. На клепачите се поставят тампони, напоени с успокояващ лосион Bioptic, а на лицето се нанася дълбоко възстановяващата крем-маска на плътен слой. Върху нея се поставя биоцелулозна маска и с T-Bar уредите се прилага микромасаж. След 20 минути маските се отстраняват и за финал се нанася Съживяващ хидратиращ крем.

Продължителността на терапията е 75 минути, а ефектът е видим веднага след първата процедура – по-гладка, мека и съживена кожа с изравнен сияен тен. За оптимални резултати се препоръчват 4 процедури веднъж седмично и редовна употреба на продуктите за домашна грижа от линията Vitamin Energy.

Няма коментари