Есенен семинар на Ericson Laboratoire

0

Есенният семинар на известния френски бранд ERICSON LABORATOIRE бе воден от г-н Брюно Фоше, международен трейнинг мениджър на марката, известна с непрекъснатите си иновации в областта на козметологията. С изтънчен френски усет и изключителен професионализъм, един от най-харизматичните лектори – г-н Брюно Фоше представи иновативната линия продукти за професионална и домашна употреба Biologic Defense. Той демонстрира и авангардната терапия за лице Biologic Defense, която възстановява екологичното и биологичното равновесие на всеки тип кожа и е предназначена за дами на възраст 20-50+. Терапията е адаптирана към кожната микробиота, предотвратява преждевременното стареене, възвръща здравословния и сияен вид, поддържа младостта и женствеността, влияейки на хормоналния баланс на ниво кожа.

Новата терапия Biologic Defense е вдъхновена от изследвания в областта на хормонокозметиката и от клетъчната биология, както и от тясната връзка между красотата на жената и нейната физиология. Не е тайна, че през целия си живот жените или „страдат“ или са облагодетелствани от отражението, което физиологията на женския организъм има върху визията им. Кожата като хормонозависим орган е истинско огледало на последиците от хормоналните промени: дехидратация, отпускане, загуба на еластичност и плътност, бръчки, уморен и повяхнал вид. Разбира се, женският организъм има и своите механизми за обновление и подсилване, но с напредване на възрастта способността за саморегенерация намалява и кожата започва да старее. Продуктите от новата линия Biologic Defense са формулирани да запазят младостта и женствеността, влияейки на хормоналния баланс на ниво кожа и поддържайки екологичното й равновесие.

Тристепенна защитна система на кожата

Известно е, че агресивните външни фактори нарушават екологичното равновесие на кожата, което води до промяна в микрофлората на повърхността ѝ. Микробиотата представлява съвкупност от микроорганизми, които обитават човешката кожа, а терминът микробиом описва комплексното взаимодействие между микроорганизмите и кожата. Съставът на микробиотата е индивидуален за всеки човек, променя се с възрастта и зависи от начина му на живот. Микроорганизмите, обитаващи кожата, са резидентни (полезни), които участват в защитата на кожата и транзитни (болестотворни – произвеждат токсини, причиняващи възпалителни процеси, като например S. aureus, E. coli, P. aeruginosa и др.). Резидентната микрофлора произвежда специфичен бактериостатичен агент, който има способността да унищожава патогенните микроорганизми. Това е и първата защита на кожата – хидролипидният слой, в който се намира микробиотата. Втората защитна система са кератиноцитите в епидермиса, които имат специфични рецептори за патогенните микроорганизми, а третата е имунната защита, осъществявана на ниво дерма.

Активни съставки в Biologic Defense

  • Relipidium – постбиотик, хидролизиран протеин от дрожди. Подсилва кожната бариера като стимулира синтеза на епидермални липиди – сфинголипиди, които са важни за функционирането на балансираната кожна екосистема, за доброто сцепление между слоевете на епидермиса и добрата защитна функция на кожата. Активира имунния отговор на кожата към вредни микроорганизми и намалява възпаленията. Ребалансира кожната микробиота, като увеличава полезните микроорганизми и повишава хидратацията с 12% само за 14 дни.
  • Actibiomeспециален комплекс, който възстановява баланса в микробиотата и не позволява възникването на състояние на дисбиоза. Съдържа екстракти от кафяви водорасли и зелени микроводорасли, морски екзополизахарид, необходим за междуклетъчната комуникация и защитата от външните стресори, както и морска вода, богата на минерали и микроелементи.
  • Lipobelle Soyaglycone – генистеин (соев изофлавон, едновременно фитоестроген и антиоксидант), който е капсулован липозомно, за да прониква по-дълбоко в кожата. Генистеинът стимулира производството на колаген. Поради структурната си прилика с естрогена има хормоноподобно действие вътре в кожните клетки. Повишава собствения защитен потенциал на кожата, подобрява клетъчната комуникация, реактивира механизмите на синтез в епидермиса, а в дермата стимулира метаболизма на фибробластите. В резултат се подобрява хидратацията и плътността на кожата, тя става по-стегната, забавя се и появата на фини линии и бръчки.

Biologic Defense – екобалансираща терапия от най-ново поколение

Терапията осигурява екологичен и биологичен баланс, поддържа в равновесие кожната микрофлора и повишава естествената защита на кожата. Подходяща е за всеки тип кожа – суха, мазна, чувствителна, зряла.

 Процедурата започва с почистване и ексфолиация, която се избира в зависимост от типа  исъстоянието на кожата. Последователно се нанасят два серума – микробиотичен и симбиотичен, които балансират микробиома и повишават защитата на кожата, хидратират, успокояват, стягат, видимо изпълват и изглаждат бръчиците. В терапията е включен и нов уред – нефритен ролер, който дренира, стимулира микроциркулацията и увеличава притока на кислород. След микробиотичния серум се прави дрениращ масаж с нефритения ролер и бавни движения за подобряване на лимфния дренаж и детоксикация, а след втория серум – симбиотичния се нанася ултраподхранващ масажен крем Nutribacilia, богат на растителни масла от акай бери, пореч и вечерна иглика с омекотяващи и ревитилизиращи свойства. Прилага се мануален масаж за 15-20 минути, след което на очите се поставят памучни тампони, а на лицето марля и се нанася запечатваща маска, която стимулира производството на колаген и еластин, възстановява водния баланс и подобрява регенерацията на кожата. След 20 минути маската се отстранява, остатъците се отмиват с вода, кожата на лицето се подсушава и тонизира. За финал се нанасят крем за околоочния контур, а на лицето – екобалансиращ подхранващ крем Sensibacilia.

Резултатът е видим веднага след първата процедура – кожата е оптимално хидратирана, уплътнена, гладка, свежа и сияйна.

Продължителността на иновативната екобалансираща терапия Biologic Defense е 75 минути, а препоръчителният курс процедури е 4, веднъж седмично.

Продукти за домашна грижа

Г-н Брюно Фоше подчерта важното значение на продуктите за домашна употреба Biologic Defense, които допълват, подсилват и удължават резултатите от професионалната терапия. Продуктите осигуряват екологичен и биологичен баланс, поддържат в равновесие кожната микрофлора и повишават естествената защита на кожата. Гамата продукти за домашна грижа включва: почистващи продукти (мляко, пяна и лосион); дълбокопочистваща карбонова маска – съдържа активен въглен от бамбук и абсорбира замърсяванията и токсините; симбиотичен серум – стимулира клетъчната регенерация; ултраподхранващ крем Nutribacilia – интензивно подхранва и успокоява много суха и чувствителна кожа, може да се използва и като възстановяваща нощна грижа; подхранващ крем Sensibacilia – създава мигновено усещане за мекота и комфорт; тонизиращ крем Tonibacilia – ревитализира и ребалансира; хидратиращ крем Aquabacilia – незабавно хидратира и оставя кожата гладка. А за всички дами, които не искат да се разделят с любимите си продукти, когато са на път, е специалният мини комплект (хидратиращ крем + подхранващ крем + симбиотичен серум).

Няма коментари