Д-р Мая Тачева премахване на двойна брадичка – Инжекционна терапия с иновативния лекарствен продукт на Allergan

0

Най-новите неоперативни методи за подмладяване на шията и деколтето и за премахване на двойната брадичка, са предпочитани заради доказаната си ефективност, безопасност и отсъствие на възстановителен период.

 

Най-новият метод за премахване на двойна брадичка е иновативната инжекционната терапия с деоксихолиева киселина – лекарствен продукт на водещата в естетичната медицина компания Allergan. След лечението с иновативния продукт пациентите споделят, че са с по-високо самочувствие, чувстват се по-щастливи и по-млади заради профила на брадичката си. Подходящият пациент е този, който е притеснен от визията на своята двойна брадичка, не желае оперативно лечение, храни се здравословно и спортува, но въпреки всичко двойната брадичка не изчезва.
Досега профилът на брадичката можеше да се намали и коригира единствено чрез липосукция. Намаляване на брадичката вече може да се направи само в рамките на 15- до 20-минутна процедура в кабинета на дерматолога. Прилага се серия от инжекции в зоната под брадичката при всяка терапия. За пръв път има медикамент, който разрушава необратимо мастните клетки. Активната съставка е деоксихолиева киселина, която нормално се съдържа в човешкото тяло и помага за разграждането и абсорбирането на хранителните мазнини. Разрушените мастни клетки се елиминират чрез естествените метаболитни процеси в тялото. Правят се 2-4 процедури през интервал от 1 месец, като пациентите не е нужно да се откъсват от работния процес или да отлагат социални активности и ангажименти. Както и при други инжекционни терапии, след лечение с тази терапия, може да се наблюдават странични ефекти. Пациентите съобщават за лек оток след процедурата, което означава, че продуктът работи. Други странични ефекти са хематоми, болка и скованост, зачервяване, зони на втвърдяване и изтръпване или сърбеж. Повечето от страничните ефекти могат да бъдат минимизирани чрез поставяне на лед или студен компрес върху зоната на лечение за 10-15 минути.
В момента този продукт на Allergan е единственият узаконен медикамент на пазара с множество клинични изпитания, доказана ефективност и безопасност и може да бъде прилаган само от здравни специалисти с подходяща квалификация, опит и отлични познания на анатомията на брадичката.

 

Един от най-новите методи за подмладяване на лице, шия и деколте е HIFU (високоинтензивен фокусиран ултразвук) – неоперативен SMAS лифтинг. Основният принцип на HIFU технологията е възможността високоинтензивните ултразвукови вълни да бъдат прецизно фокусирани и концентрирани точно в зоната на лечение. Така се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия в третирана зона (до 65°С), което води до образуване на точки на коагулация. В резултат колагеновите влакна се свиват и скъсяват, а SMAS (повърхностна мускулно-апоневрозна система, която се намира между мускулите и повърхността на кожата) намалява обема си, което води до незабавен лифтинг ефект. Останалите слоеве на кожата остават непокътнати и без риск за изгаряния. В нашия център „Пандерма“ неоперативният SMAS лифтинг се извършва с апарата UltraFormer III (Macro and Micro Focused Ultrasound) и е показан при гравитационна птоза (отпускане) на лицето, загуба на контура на лицето и на контура на долната челюст, двойна брадичка, отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията.
Аз като лекар дерматолог препоръчвам при пациенти с по-отпусната кожа 2 процедури през интервал 3 месеца в рамките на 1 година и профилактично при по-млади пациенти веднъж годишно. Резултатът е устойчив и се запазва от 2 до 5 години. Процедурата не изисква анестезия или охлаждане. Възможно е 2 или 3 дни след процедурата да се наблюдава лек оток. За разлика от лазерите HIFU технологията може да се използва при всеки тип кожа по всяко време на годината.
Шията и деколтето от анатомична гледна точка са трудни за третиране зони и може да се приложи и уникалната иглена терапия с най-новия продукт Juvеderm® VOLITE на фирма Allergan. Juvеderm® VOLITE поставя нова ера сред продуктите за подобряване качеството на кожата и е последната иновация на Allergan, която използва технологията VYCROSS®. Това е патентована комбинация от хиалуронова киселина с по-ниско и по-високо молекулно тегло, която осигурява максимална хидратация на лице, шия и деколте. Иновативната терапия  Juvеderm® VOLITE е изключително подходяща за подобряване качеството на кожата не само на лицето, но и за премахване на малките бръчици в областта на шията и деколтето, както и за ревитализиране на ръцете. Прави се само 1 процедура, като резултатът се запазва 9 месеца.

 

За контакти:
Лазерен и дерматологичен център за естетична медицина „Пандерма”
гр. София, бул. „Цар Борис III“ № 69
тел.: 02 869 1210, 0888 308 249
www.panderma.net

Няма коментари