Гамата филъри STYLAGE

0

„Филърите STYLAGE идеално заместват оперативния лифтинг, придават красив, младежки вид на лицето, без болка и без възстановителен период.“, казва д-р Живко Кънев, специалист обща, пластична и естетична хирургия в МБАЛ Вита-2. Разговаряме с д-р Кънев за опита му с хиалуроновите филъри STYLAGE на френските Лаборатории VIVACY и блестящите резултати, които се постигат с тях за цялостно ремоделиране на лицето.

 

Д-р Кънев, какъв е вашият опит с хиалуроновите филъри STYLAGE и какви естетични проблеми решавате с помощта им?

През годините съм работил с филъри на различни марки, някои от тях съм спрял да използвам в практиката си поради различни причини и съм избрал тези, които според моите пациентки дават най-добри резултати. Опитът ми с продуктите STYLAGE датира от около 10 години, като разбира се, работя и с филъри на други марки.

Филърите се използват за моделиране на лицето и естетични корекции на различни части от тялото. В практиката си ги използвам най-вече в областта на лицето – увеличаване обема на устните, запълване на назолабиални гънки, премахване на марионетни бръчки, „гневна бръчка“ и хоризонтални бръчки по челото, оформяне на скули и брадичка, а също и в зоната на околоочния контур, за коригиране на носа и цялостно ремоделиране на лицевия овал. Подобно ремоделиране на лицето не може да се извърши само с един продукт, а с гама от филъри. Най-харесваните от мен продукти за тази цел са хиалуроновите филъри STYLAGE на френските Лаборатории VIVACY.

Кои са най-често прилаганите филъри от гамата STYLAGE във вашата практика и какви са техните предимства?

Пациентките ми идват най-често за придаване обем на устните и запълване на назолабиални гънки, затова и най-използваният в практиката ми филър е STYLAGE М. Иглата, с която се въвежда  STYLAGE М е 30G – най-тънката, с която се предлагат въобще филъри на пазара. Това означава, че филърът е мек, хомогенен и с отличен вискозитет, което позволява инжектирането му с 30G игла и съответно по-малко болка за пациента, плюс достатъчно дълга продължителност на ефекта.

Хомогенността на всички филъри STYLAGE позволява бавно, плавно, равномерно и комфортно въвеждане. Разбира се, изключително важна е и техниката на инжектиране. Например за придаване обем на устните въвеждам 1 ампула филър с повече убождания. Тази техника на инжектиране, която използвам гарантира равномерно разпределяне на продукта и наистина перфектен резултат.

Често прилагани филъри в практиката ми са STYLAGE XL и ХXL за оформяне на красиви скули, разбира се, използвам и STYLAGE Hydro & HydroMax за мезотерапия. Продуктите STYLAGE дават възможност и за красиво оформяне на носа без операция или за коригиране на малки несъвършенства, останали след оперативна намеса.

Наблюдават ли се странични реакции след въвеждане на филъра?

След прилагане на филъри при моите пациенти в редки случаи се наблюдават оток и синини, което зависи от индивидуалните особености на организма. Това са естествени, а не странични реакции, които отшумяват в рамките на 2 до 5 дни. Продуктите STYLAGE съдържат и манитол, който спомага за по-бързо изчезване на оточността. Важно е пациентите да спазват стриктно съветите на лекаря. Например при придаване обем на устните, не се прави масаж веднага след манипулацията, а на следващия ден, за да се избегне появата на оток и синини. Съветвам пациентите да слагат студен компрес с температура 12-14°С на устните в деня на манипулацията, да не се подлагат на топли процедури, включително ползване на гореща вода, сауна и солариум.

Колко време се запазва ефектът след инжектиране на филърите STYLAGE?

Когато за първи път се поставя филър STYLAGE, ефектът може да е по-краткотраен – в рамките на няколко месеца. При всяко следващо въвеждане продължителността на ефекта се удължава. В зависимост от типа филър STYLAGE и от индивидуалните особености на организма на пациента, ефектът може да трае 12-18 месеца и повече.

Няма коментари