Давид Молина: „Перфектният грим зависи от правилната терапия и грижа за кожата“

0

Топ гримьорът на световноизвестните модели и актриси Давид Молина представи грима като удоволствие и невероятно изживяване на мастър клас, организиран от SKEYNDOR. Най-новата линия на марката SKINCARE MAKEUP, създадена заедно с Молина, съдържа 11 basic продукта, които са неизменна част от грим ритуала на всяка жена. Списание Beauty Woman разговаря с експерта по красота, за да разкаже за едно от най-чаканите събития в бюти сферата.

 

Г-н Молина, кое е специалното в грим линията на SKEYNDOR?

Най-важното за новата линия е балансът между грима и грижата за кожата. Това е нашата концепция, невероятният микс, съчетан в продуктите, които представяме днес. Линията SKINCARE MAKEUP съдържа основни продукти, които са мултифункционални и се комбинират по перфектен начин, за да задоволят и най-високите изисквания в света на красотата.

Защо заложихте на концепцията грим без грим?

Тази концепция за заражда преди много години в Корея, като основната ѝ идея е максимално естествената визия с ненатрапчив грим. За сравнение, в Европа не преобладава този тип кожа, при нас тя е доста различна като качества и характеристики. Целта ни беше да създадем грим линия, която да съчетава мекото, натурално излъчване с формула за грижа за кожата. В същото време искахме покритие, което да не изглежда като грим. Опитахме се да адаптираме концепцията към типа кожа и изискванията на европейския пазар.

Защо грижата за кожата е толкова важна?

Не бива да забравяме да отделяме на кожата си необходимото внимание, подбирайки подходящата терапия. Денят ни винаги трябва да започва с ободряваща сутрешна грижа, а вечер да дадем на кожата си отпускане с любимите ни продукти. Перфектният резултат при грима зависи от прилагането на правилната терапия и грижа за кожата. Гримьорът е като един своеобразен художник, който трябва да има добра основа и качествено платно, върху което да работи. Постигането на хубава и здрава кожа гарантира зашеметяващи резултати.

Как SKEYNDOR постига баланса между грима и грижата за кожата?

Разработването ни отне повече от половин година, правихме множество тестове на това как да използваме утвърдените печеливши формули на SKEYNDOR, за да създадем успешната грим линия. Съвсем не е лесно да откриеш най-добрия начин за съчетаването на грим формулите с тези за грижа за кожата. Всъщност това е най-трудната част, но резултатът накрая беше невероятен. Някои активни съставки като Витамин С, например, са доста лесни за добавяне към грим продуктите. Налагаше се да разберем коя активна съставка е най-подходяща за основна част от новата грим формула.

Кои са активните съставки в новата грим линия?

Нашата лаборатория в Испания проведе различни изследвания, за да разбере как различните типове кожа реагират на подбрани съставки и витаминни комплекси. Беше въпрос на много опити отново и отново, докато достигнем до перфектния вариант.

Какво е нещото, без което не може един перфектен грим?

Най-важното при грима, поне за мен, е коректорът. Спиралата, разбира се, също е много важна част от визията, като зависи от резултата, който желаем да постигнем. Някои жени предпочитат да не използват спирала, затова за мен коректорът определено е основният продукт, незаменим за вашата дамска чанта. След него, може би, се нарежда хайлайтърът, с който могат да се постигнат различни ефекти.

Как могат дамите да освежат грима си за 3-5 минути?

Отново коректорът ще ви помогне да озарите вида си, тъй като очите носят най-силният заряд като част от нашето излъчване. Ако сте напрегната, това веднага се отразява на погледа ви. Коректорът, особено нанесен около очите, ще добави светлина и ще премахне следите от умора. Очите са огледалото, което отразява начинът, по който се чувстваме. Продуктите в линията SKINCARE MAKEUP са изключително дълготрайни, затова не е необходимо да се нанасят пластове отново и отново.

Какво е усещането да бъдете заобиколен от толкова красиви жени?

Макар да се занимавам с грим от 25 години, със сигурност се убедих, че усещането от присъствието на всяка една жена е различно. Да разбереш и почувстваш една жена, съвсем не е лесно. Доста често красивите жени не се чувстват красиви. Моята роля е да ги предразположа, да ги накарам да се чувстват удобно и да отпуснат лицето си преди грима. При моделите е различно, те са уверени в своята женственост. Известните личности знаят много добре какъв грим им стои добре и какъв не. Те познават идеално своето лице, влиянието на различните цветове и светлина върху него.

Хайди Клум например знае перфектно как иска да изглежда по отношение на грима. Лив Тайлър е една изключително красива жена, която не иска да слага прекалено много грим, а само точното количество за подчертаване на естественото ѝ излъчване.

В моята работа всичко зависи от характера на жената. Някои жени използват грим, за да си изградят защита към външния свят, макар да изглеждат перфектно и без грим. Когато не се чувстват добре, дамите използват грима като начин да подобрят настроението и моментното си състояние. Гримът има свойството да се адаптира към различните предпочитания, тип кожа и излъчване.

Каква е тайната на перфектния грим?

Тайната е в точното количество грим. За мен ключово е и правилното третиране на кожата, което винаги правя най-напред преди грима. Когато лицето сияе, то е красиво и не се нуждае от много грим. Дамите сами виждат резултата, когато кожата е предварително релаксирана, поглезена с малко масаж и правилна грижа.

Какво ще пожелаете на читателите на сп. Beauty woman?

Бих искал да посетя отново България и да направя нещо запомнящо се за вас, тъй като българските жени са изключително красиви. Още с пристигането си тук усетих приятна атмосфера и едно добро чувство на уют. Вдъхновение в моята работа получавам благодарение на многобройните си пътувания. Опознавам различни култури по отношение на модата и грима, което ми дава много нови идеи за бъдещи проекти. Какво пожелавам на вашите читатели ли? Грим демонстрация, фотосесия и интересни срещи с мен по време на следващия ми престой в България!

Няма коментари