Веляна Зарева: „Sofia Makeup Studios е моя сбъдната мечта“

0

Екипът на сп. Beauty Woman се срещна с Веляна Зарева, за да разкаже за компромисите и усилията по пътя към сбъдването на една мечта. Ани, както я наричат най-близките, сред които са и нейните колеги в SOFIA MAKEUP STUDIOS, споделя за предизвикателството не просто да отвориш салон за красота. Разказва ни за трудната задача да изградиш добър екип от хора, на които работата им доставя удоволствие. Хора, за които мотивацията е именно усмивката на доволния клиент, който след излизане от салона изглежда добре и се чувства прекрасно.

Г-жо Зарева, какво е за вас SOFIA MAKEUP STUDIOS и защо 5-ата годишнина е по-специална?

SOFIA MAKEUP STUDIOS е моя сбъдната мечта. Нещо, което винаги съм си представяла, че искам да съществува. Място, на което освен да се разкрасиш, да можеш и да си починеш, да си поговориш с някого, дори да се сприятелиш с хората, които работят там.

Стремежът ми беше да направя нещо по-различно. Да създам елегантно и стилно студио за красота, в което всичко необходимо да е събрано на едно място. За малкото време, което човек може да отдели за себе си, да получи индивидуална грижа и специално внимание в приятна обстановка. Говорим не само за красота, но и за здраве, тъй като двете вървят ръка за ръка.

За 5 години с целия екип успяхме да направим един доста успешен салон, който задоволява разкрасителните нужди на всеки клиент, който ни се е доверил.

Как започна всичко?

Първата стъпка беше запознанството ми с добри специалисти, които мечтаеха да се реализират в една от най-хубавите професии – козметик. Моята идея можеше да сбъдне мечтите им и да им даде шанс да се развиват и да надграждат познанията си. След дълго обмисляне решихме да опитаме. Започнахме от малко, разбира се, първоначално само с масаж и козметика. С времето дойде нуждата от разширяване и се наложи да търсим по-голямо помещение. Искахме да е в същия район, за да задържим редовните си клиенти, които бяха станали и наши приятели. Успяхме да открием комуникативно място, с удобен транспорт, а също и с възможност за паркиране.

Какви услуги предлагате и стремите ли се към надграждането им?

В нашия салон клиентите ще открият фризьорство, маникюр, педикюр, козметика, масажи. Съвсем отскоро предлагаме и солариум. Стремежът ни е с бъдещото си развитие да увеличим гамата на предлаганите услуги, така че да обхванем почти всички иновации в сферата на красотата. Занапред ще се развиваме още и още в тази посока, за да отговорим и на най-високите изисквания на клиентите.

Към какви клиенти е насочен вашият бизнес?

Високото качество на салона изисква определен ценови стандарт, който е постижим за всяка работеща жена, която държи да поддържа перфектен външния си вид.

На каква козметика сте заложили?

Използваме висококачествени професионални продукти на водещи козметични брандове. Винаги провеждаме предварителна консултация с клиента, правим и диагностика на състоянието на кожата му и избираме най-подходящата козметична терапия, съобразена с конкретните му проблеми. Разбира се, препоръчваме и съответните продукти за домашна грижа, които ще подсилят и удължат действието на професионалната терапия. Стремим се козметиката да отговаря на всички изисквания на нашите клиенти, затова поддържаме голямо разнообразие от продукти.

Как развивате рекламата на SOFIA MAKEUP STUDIOS и как печелите доверието на редовните си клиенти?

Нашата реклама са нашите доволни клиенти, а те са много. Освен това рекламираме и в социалните мрежи – Facebook и Instagram. Колкото до доверието – печелим го с индивидуално отношение, разбиране и персонален подход. Обръщаме специално внимание на всеки клиент, който най-напред получава консултация, обсъждаме заедно желания резултат и чак тогава започваме съответната процедура.

Каква е вашата цена на успеха?

Постигнатото досега е плод на много усилия и компромиси, на много безсънни нощи. През първите години пренебрегвах моето семейство, защото се налагаше да работя почти денонощно. Исках да следя абсолютно всяко нещо, което се случва, да мога да преценя кое е правилно и кое грешно. Има още много цели, които съм си поставила и се стремя да осъществя. И за миг не съм спряла да се развивам и да вървя напред. Мечтите ми са големи и искрено вярвам, че ще мога да ги реализирам.

Как минава един ваш работен ден?

Работният ми ден започва доста рано, в 6 сутринта, тъй като имам три деца. Подготвяме се за училище, след това отделям поне 1 час за фитнес. В 10 часа вече съм в салона, където непрекъснато имам срещи с партньори и дистрибутори. Стремя се да подбера най-доброто на пазара в момента, най-рационалния избор както от финансова гледна точка, така и за постигане на максимално добър резултат.

Какви са предизвикателствата за вас при развитието на бюти бизнес в България?

Финансовите трудности са неизбежни. Пазарът е толкова динамичен и бързо развиващ се, че трудно се събират необходимите средства, за да инвестираш във всичко ново, което се предлага. Има много канали за комуникация, но информацията невинаги е качествена и трудно можем да направим правилния избор. Предизвикателство са и нереалистичните очаквания от страна на някои клиенти, тъй като те непрекъснато виждат обработени и „пипнати“ визиите на известни личности и модни икони, и искат да изглеждат като тях.

Имат ли клиентите високи изисквания?

Всеки клиент иска да се доближи максимално до това, което си представя. Но не винаги това може да се случи от първия път. Постигането на определена визия трябва да стане последователно, за да може да бъде максимално щадящо за клиента. Стараем се да се грижим не само за външния вид, но и за здравето на нашите клиенти. Например, ако някоя клиентка иска да е с много светлоруса коса, това не може да стане изведнъж. Има определени стъпки, които трябва да се следват, за да се запази косата в добър вид, а не просто да се постигне визуално целта. Винаги се стремим да обясним на клиентите, че в някои случаи е необходимо повече време. Всяка процедура, особено химическото третиране, изисква поддръжка след това. С правилния подход се печели доверието на клиента, той остава доволен и със сигурност се превръща в лоялен.

Как се изгражда един добър екип?

Днес трудно се намират хора, които имат амбицията да работят и да се развиват едновременно. За щастие имах късмета да събера добър екип от специалисти, за които работата е  удоволствие. Хора, които искат непрекъснато да учат нови неща. По принцип екип се събира много време и със сериозни усилия. Моята основна задача е да ги предразположа да се разбират помежду си. След това те постепенно стават едно цяло и работят много по-добре.

Какво да очакват клиентите през новия сезон?

Най-новата услуга, която предлагаме, е солариумът, който се използва по-интензивно след лятото. Имаме надграждане при масажите, например, най-новият вид масаж е миофасциална терапия. Подготвили сме доста изненади, които засега няма да издаваме.

За контакти:

Sofia Makeup Studios

София, ул. Николай Хайтов 32

тел.: 0887 555 858

contact@sofiamakeupstudios.com

https://sofiamakeupstudios.com/

Няма коментари