Брюно Фоше: „Трябва да се поддържа много високо ниво на познания“

0

Едва ли има козметик, присъствал на дерматокозметичния симпозиум Beauty Woman, който да не е впечатлен от блестящо поднесената лекция на г-н Брюно Фоше за етиологията на целулита и проведената демонстрация. Всъщност той е за втори път лектор на симпозиума и не спира да изненадва аудиторията със задълбочените си познания, които, както сам казва, постоянно обогатява и надгражда. „Харесвам работата си в Ericson Laboratoire, защото изисква непрекъснато да се развиваш.“, споделя г-н Фоше. Предлагаме ви ексклузивно интервю с един от най-харизматичните гост лектори на дерматокозметичния симпозиум, който открехва завесата за своята работа и откровено говори за предизвикателствата в професионален аспект.

Г-н Фоше, с какви предизвикателства се сблъсквате като международен тренер на Ericson Laboratoire?

Най-голямото предизвикателство за мен е винаги да съм на най-високо ниво по отношение на актуална информация за научни достижения, естетически и медицински, тъй като в Ericson Laboratoire това е най-важното. Стремя се непрекъснато да съм на гребена на вълната от гледна точка на информираност и да представям всички иновации на марката на най-високо ниво. Всъщност, когато разработвам дадена презентация, аз предварително се подготвям във всяка една сфера на науката – козметология, химия, физика, биология, физиология. Обикновено на моето бюро има минимум три книги на научна тематика, аз постоянно чета и поддържам моите знания на най-високо ниво. Най-важно за мен е, когато застана пред аудиторията и ми бъде зададен въпрос, моят отговор да е абсолютно точен, верен и адекватен. Днес всичко се променя с много бързи темпове, науката се развива непрекъснато и за да сме адекватни на реалността, е необходимо да сме максимално информирани. Истината е, че трябва да се поддържа много високо ниво на познания и те постоянно да се обогатяват. Аз имам висше образование, преподавам от дълги години, не съм спирал да работя и въпреки това чета непрекъснато, информирам се за последните научни достижения, за да поддържам наистина най-доброто ниво, тъй като човек не може да знае всичко. В Ericson Laboratoire работата ми е своеобразно предизвикателство, защото всяка година лансираме нова терапия за тяло и/или за лице, а това е нова информация, нова подготовка, нова презентация. За мен е много интересно, умът ми работи непрекъснато, не стоя на едно място, а постоянно се развивам и надграждам познанията си. Важен плюс е, че самата марка не ме ограничава в начина, по който ще направя презентацията на най-новата терапия за лице или за тяло. Реално аз взимам решението как да я представя пред аудиторията, което ми дава възможност да проявя креативност и оригиналност. Работата ми и в Ericson Laboratoire, и в Университета в Тулуза е свързана с развитие и движение напред. Освен това вече пет години аз водя радиопрограма и правя спортни репортажи за френското радио „Носталгия“. Моята муза е аудиторията, тъй като обичам да контактувам с хората.

В презентацията си обърнахте внимание на това, че козметиците трябва да разпознават различните видове целулит, за да предложат най-подходящата терапия на клиентите си. В тази връзка необходимо ли е да преминат специално обучение?

По отношение на третирането на целулита и работата с тялото, нещата са по-сложни отколкото при терапиите за лице и наистина специалистите трябва да имат допълнителни знания, съответно и допълнително обучение, за да разпознават видовете целулит и да предложат най-адекватната процедура от богатата гама на Ericson Laboratoire за борба с този проблем. Необходимо е да се познава много добре материята, защото целулитът се дължи на различни причини, има различен произход и за да бъде успешно неговото лечение, терапевтът трябва да притежава задълбочени знания. Също така е важно да се познават в детайли и самите антицелулитни терапии на Ericson Laboratoire, как правилно да се прилагат и какви резултати могат да се постигнат с помощта им. Ericson Laboratoire са установили 8 причини за появата на целулит: наследственост, влошено кръвообращение, неправилно хранене, забавен метаболизъм, лимфен застой, отсъствие на физически упражнения, стрес и менопауза, като за всяка причина е разработена съответна терапия, позволяваща постигането на много добри резултати в борбата с излишните килограми и портокаловата кожа.

Това е наистина много специфична информация и изисква необходимата подготовка. В базата на Ericson Laboratoire в Париж се провежда специално обучение, което трае 5 дни (5 дни обучение за лице, съответно 5 дни за тяло), което включва не само запознаване със самата терапия, а и как да се разпознават различните видове целулит и как да се адаптира съответната процедура според проблемите на конкретния клиент. Важно е да отбележа, че обучението е индивидуализирано и винаги е съобразено с нуждите на терапевтите от определени познания.

Могат ли да се комбинират антицелулитните терапии на Ericson Laboratoire с апаратни процедури с оглед по-бързо постигане на желания ефект?

Интересното при Ericson Laboratoire е, че всъщност замисълът на всяка терапия поначало се асоциира с определена медико-естетична процедура. Още в самото начало при разработката на съответната терапия се изхожда от медико-естетичните процедури и поради тази причина комбинацията с апаратни методи за третиране на целулит е не само възможна, а дори се препоръчва. Например антицелулитната терапия CELLULIT’VIB се асоциира с процедурата с ултразвукова апаратура. Това е ремоделираща терапия с ефект на ултразвук, която се бори с мастните натрупвания в дълбочина с цел изглаждане на целулита. Терапията липодренаж 3D пък се асоциира с пресотерапията. Всички антицелулитни терапии на Ericson Laboratoire могат да се съчетават с LPG, радиочестотна, ултразвукова и друг тип апаратура, дори самата марка е включила към процедурите за тяло и специфични уреди, като вендузи, масажна ръкавица и др.

Вашият съвет към дамите за поддържане на добра форма?

Всяка жена трябва да прави физически упражнения по 4 часа седмично, като 3 от тях задължително да са по час и двайсет минути, защото именно това е времето, за което изгаряме захарта и започваме да „топим“ мазнините. По-малкото часове са недостатъчни и няма да дадат желания резултат. Освен това е необходима много добра програма за хранене, вода се пие най-вече сутрин, а вечер храната трябва да е много лека. Важно е да се избягват сладкишите и да не се пропускат трите хранения дневно – сутрин, обед и вечер. Не бива през целия ден да се похапва, защото е вредно за организма. Това всъщност е тайната на добрата форма.

Какви са впечатленията ви от дерматокозметичния симпозиум Beauty Woman?

Впечатленията ми са отлични, смятам, че този симпозиум е много полезен за козметиците, тъй като имат възможност да се запознаят с различни козметични марки и техните професионални терапии и продукти, иновативна апаратура, базирана на различни технологии, както и да почерпят знания от утвърдени специалисти. Козметиците контактуват помежду си, задават много въпроси, затова симпозиумът е и чудесна форма за комуникация, обмяна на опит и обогатяване на познанията.

Няма коментари