Бадемов пилинг – възвръщане на естествената свежест на кожата

0

Естетичен център „Ира Бюти“ стартира преди 10 години. Днес в модерно оборудвания център се предлагат продукти и услуги на най-високо ниво, винаги качествени и иновативни. Специално за читателите на сп. Beauty WomanСандра Терекиева, медицински козметик от „Ира Бюти“ представя бадемов пилинг за лице. С наближаването на студените месеци е и моментът да освежим кожата след лятото и да я подготвим за зимния сезон.

Сандра Терекиева е медицински козметик, завършила е Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. Професията е нейната страст, а в „Ира Бюти“ Сандра дава най-доброто от себе си. Стреми се непрекъснато да се развива, като усъвършенства своите знания и умения, посещавайки различни семинари и обучения.
Ирена Камбурова, собственик и управител на естетичен център „Ира Бюти“. Занимава се професионално с маникюр от 15 години, води специализирани курсове за маникюр, педикюр и ноктопластика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Г-жо Терекиева, защо есента е сезонът на пилингите?

Есенно-зимният период е подходящ за пилинг процедури поради наличието на по-малко слънчеви дни и възможността да обновим кожата си без опасност от фотосенсибилизация. След продължителните горещини кожата се изсушава и има нужда от енергизираща и обновяваща процедура, която да премахне ефективно мъртвите клетки, да я насити с полезни вещества и да стимулира образуването на така необходимите колаген и еластин.

Какви са задължителните грижи за кожата с настъпването на студения период?

Задължителните грижи през зимата включват ежедневно почистване, хидратация и защита, с подходящите за типа и състояние на кожата продукти за домашна грижа. Важна е и професионалната терапия, тъй като специалистът е този, който може най-добре да прецени от какво се нуждае кожата след направена диагностика.

Ежедневното почистване е изключително важно, тъй като активно премахва замърсяванията, като предпазва кожата от възпаления и запушване на порите. Следва хидратацията, която има за цел да осигури поддържането на водния баланс, както и да подготви кожата за предстоящите предизвикателства. Един от основните съвети на експертите е използването на качествена слънцезащита дори през зимата, тъй като ниските температури могат да увредят кожата, да я изсушат и да доведат до алергични реакции.

Какво представлява бадемовият пилинг?

Химичният пилинг с бадемова киселина спада към групата на плодовите киселини и се добива от плода на горчивия бадем. Благодарение на мощното си антибактериално действие, бадемовата киселина се използва като основа за пилинг. Изключително нежен и щадящ, бадемовият пилинг е подходящ дори за чувствителна кожа. Като всяка плодова киселина, бадемовата има хидратиращо действие и влияе благоприятно на процесите на регенерация на кожата. Значителната дълбочина на проникване, съчетана с неагресивен ефект на действие, прави бадемовия пилинг ефективен и популярен метод за решаване на кожни проблеми. Процедурата дава отлични резултати, елиминирайки повечето козметични дефекти без да наранява кожата и без наличието на фростинг ефект. Бадемовият пилинг е безопасна и абсолютно безболезнена процедура, като козметикът регулира степента на проникване на киселината и нейната концентрация съобразно типа кожа и нейното състояние.

Какви са предимствата на този вид пилинг?

Подходящ е както за жени, така и за мъже, намалява синтеза на меланин и се препоръчва за чувствителна кожа. Бадемовият пилинг се бори ефективно с проблеми като себорея, акне, хиперпигментации и слънчеви лунички. Пилингът на основата на бадемовата киселина, е отлична алтернатива на травматичните дълбоки пилинг процедури на базата на агресивни киселини. Зачервяването и лющенето на кожата, които се появяват след процедурата, изчезват на втория ден. Нежеланите реакции са изключително редки, тъй като след бадемовия пилинг козметикът нанася маска с овлажняващ и успокояващ ефект.

Какви други съставки съдържа продуктът, който се използва?

Бадемовият пилинг е в комбинация с глюконолактон, лактонова форма на гликоловата киселина, с ефективно кератолитично действие, сравнимо с алфахидрокси киселините, но с по-добра поносимост. Комбиниран с други активни съставки, глюконолактонът засилва терапевтичния ефект на пилинга, увеличава усвояемостта от кожата и подпомага цялостните резултати.

За кого е подходящ бадемовият пилинг?

Този вид пилинг е силно препоръчителен при чувствителна кожа, проблеми като акне и себорея, комедони, мазна, загрубяла и застаряваща кожа. Неприятните петна и неравният тен също се повлияват изключително добре.

Кога е най-подходящо да се прави този вид пилинг и има ли препоръчителен курс процедури?

Бадемовият пилинг е най-подходящ за прилагане през есента и зимата, тъй като излагането на слънчеви лъчи е противопоказано без съответната фотопротекция. Препоръчителни са между 4-6 процедури по веднъж седмично за постигане на максимални резултати.

Какви са резултатите от бадемовия пилинг?

Благодарение на тази процедура се постига хомогенност на кожата, изравнен тен, възстановява се водният баланс и хидратацията, нормализира се секрецията на мастните жлези, предотвратяват се и възпалителните процеси в кожата. Също така се стимулира производството на колаген и еластин, засилват се естествените защитни функции на кожата и ефикасно се забавят процесите на стареене. Кожата е матирана, сияйна и свежа.

Трябва ли да се полагат специални грижи след този вид пилинг?

След всеки един пилинг е задължително да се използва слънцезащита с висок фактор, поне SPF 30. Използването на хидратиращи продукти за домашна грижа е много важно, за да се подобри ефектът от пилинга и да се запази здравият вид на кожата.

Има ри някакви противопоказания?

Бременност, кърмене, кожни заболявания в остра фаза, индивидуална непоносимост към ингредиентите на дадения продукт.

Какво ще препоръчате за здрава и красива кожа през зимата?

Винаги препоръчвам задължителната грижа за кожата с качествени продукти – професионална и в домашни условия, както и висока фотопротекция. Приемът на повече витамини и минерали, както и храна богата на естествени мазнини, е изключително важен, тъй като през зимата отслабват защитните сили на нашето тяло. Здравата и чиста кожа винаги е отражение на здравия организъм и силната имунна система.

 

За контакти:

Естетичен център „Ира Бюти“

София, Овча Купел 2, ул. Промишлена 29

тел.: 0899 811 949

http://www.ira-beauty.com/


			
						
		

Няма коментари