Апаратни методи за поддържане на фигурата през лятото

0

Съвременните технологии за красота не стоят на едно място. Днес за едно посещение в естетична клиника можем да получим забележителна корекция на  фигурата и да отслабнем с няколко сантиметра на сеанс. Разбира се, удоволствието е скъпо, но резултатът ще бъде оправдан. Корекцията на фигурата без диети и фитнес е възможна, само ако знаем какви апаратни процедури да изберем.

 

Нехирургична (лазерна) липосукция за корекция на фигурата
Лазерният метод на липосукция притежава много преимущества в сравнение с традиционните варианти. С нейна помощ се създава изящна корекция в областта на колене, вътрешна повърхност на бедрата и други недостъпни за традиционната липосукция места. При това постигнатият резултат е постоянен и се съхранява за дълго. Термичният ефект от разрушаване на мембраната на мастната клетка се съчетава с механичен, което повишава резултатността на процедурата. Лазерната липосукция е ефективна в борбата с целулита, при лечение на хиперхидроза, псевдогинекомастия и липоми. Могат да се получат великолепни резултати при минимална травматичност на процедурата. Неоперативната липосукция е в топ процедурите за ремоделиране на тялото. За разлика от хирургичната липосукция, съпроводена от риск, този вид липосукция има много безусловни плюсове: най-безопасен метод на липосукция, не оставя хематом, кожата след процедурата е еднородна, отсъстват усложнения, прилага се целогодишно, кратък рехабилитационен период, възможност да се обработват труднодостъпни зони (горната част на корема, коленете), минимална кръвозагуба, няма необходимост от стационар за следоперационно наблюдение. След провеждане на процедурата се забранява в рамките на 2 седмици да се посещават бани, сауни, солариуми и басейни.


Радиочестотен (RF) лифтинг 
Пластичните операции намериха алтернатива в радиочестотния лифтинг – процедура, не просто сравнима с пластична операция, а даже превъзхождаща я. Радиочестотният лифтинг е насочен към възстановяване на мрежата от фини колагенови и еластинови влакна. RF импулсите преминават през тъканите и срещат съпротивление, предизвиквайки загряване на тъканните структури до 65°С, в частност протеините колаген и еластин. Протеините, както е известно, се свиват и втвърдяват при термично въздействие. По същия начин и молекулата на колагена се свива в плътни спирали, обезпечавайки на кожата  мощен лифтинг ефект. Освен това, радиочестотното въздействие отключва процес на липолиза, в резултат на което мазнините се разцепват на глицерин и мастни киселини. Продуктите на този разпад се извеждат от организма, преработени в черния дроб. Показанията за RF лифтинг са: мастни отлагания в проблемните зони на тялото, целулит, стрии, загуба на еластичност, провисване на кожата в проблемните места, фотостареене. Противопоказанията са абсолютни и относителни. Към абсолютните се отнасят онкологични заболявания, бременност, лупус, склеродермия, вирусни инфекции, хипертония тежка форма, а също така наличие на силикон или пресни белези в зоната на въздействие. Относителните противопоказания са активно акне или хронични кожни заболявания, също и розацея в остър стадий.
В края на първия сеанс се виждат значителни положителни изменения, които се усилват след още няколко процедури. Необходими са от 6 до 12 сеанса. Ефектът от подмладяването ще нараства в продължение на 6 месеца след приключване на пълния курс от процедури. Радиочестотният лифтинг прави тялото стегнато и младо, а кожата плътна и равна. Постигнатите резултати се задържат 2-3 години. RF лифтингът притежава неоспорими преимущества: подходящ е за всяка възраст и тип кожа, сеансът трае само 15-20 минути, процедурата е напълно контролирана, без болка и анестезия, усеща се само приятно  затопляне. Процедурата не изисква подготвителен и рехабилитационен период и е съвместима с други терапии.
В клиника МИРАБЕЛ се предлагат и други апаратни методи за ремоделиране на тялото, премахване на целулита, стягане и повишаване общия тонус на кожата. С помощта на иновативния апарат Vela Shape III пациентът губи  излишни сантиметри, слабее, кожата става гладка, целулитът изчезва. Резултатите са впечатляващи – само с 3 процедури могат да се премахнат излишните обеми! За затвърждаване на постигнатия резултат е желателно повторен курс след 3 месеца.
Апаратът UltraShape™ Contour използва научно потвърдена неинвазивна ултразвукова технология за разрушаване на нежеланите мастни натрупвания. Фокусираният ултразвук селективно въздейства на мастните клетки на избрания участък от тялото, без да уврежда съседните тъкани: нерви и кръвоносни съдове. Идеално подхожда за мъже и жени със средно или наднормено тегло и се провежда буквално в обедната почивка. Клиничните изследвания показват, че след 1 процедура обиколката на тялото намалява средно с 2 размера. Препоръчителният курс е 3 процедури с интервал между тях 2-3 седмици.
Криолиполизата е ефективна иновационна процедура за борба с подкожните мазнини. Същността на процедурата е, че проблемните участъци се „свиват“ с помощта на специален апарат, където произтича охлаждане. Студът оказва прицелно въздействие върху мастната тъкан, като нервните окончания, кръвоносните съдове и другите тъкани остават незасегнати. Стартира процес на апоптоза – разрушаване и трайно унищожаване на мастните клетки.
Ефектът от процедурата може да се  прояви веднага, но основният резултат е видим след 3-5 седмици, когато продуктите от разграждане на мазнините ще бъдат изведени от организма по естествен път. За постигане на оптимален резултат се препоръчват от 1 до 3 процедури. Методът Ендермология LPG е уникално лечение на целулита и намаляване на излишното тегло без каквато и да е хирургическа намеса благодарение на новия апарат Cellu M6 Keymodulе i. Процедурата решава целия спектър проблеми от естетиката на тялото: лекува целулит, намалява обема на мастната тъкан, моделира и коригира контура на тялото, намаля отпуснатостта на кожата и я укрепва. Общият курс е 8-10 процедури, като преминаването на пълния курс гарантира загуба на 1-2 размера. А в съчетание с други процедури резултатът се повишава няколко пъти.
Интралипотерапията представлява инжекционно въвеждане на специално разработен препарат (натриева сол на дезоксихолевата киселина), който намалява обема на локалните мастни отлагания, без да уврежда повърхностния слой на кожата, дермата и мускулната тъкан. Препаратът е биологично съвместим, безопасен и осъществява напълно контролирано въздействие. За усилване на ефекта може да се допълни с LPG масаж, радиочестотен лифтинг, ултразвуково липомоделиране.
Таласотерапията и спа процедурите за отслабване, разбира се, работят, но не така бързо, както ни се иска. Мечтаете да придобиете стройна фигура в кратки срокове? Запишете се за някои от апаратните процедури за корекция на фигурата, които разглеждаме в нашия обзор, за да се убедите в ефекта на иновациите!

За контакти
Клиника за естетична дерматология и венерология Мирабел
гр. Бургас, к-с Бр. Миладинови, бл. 134, партер
тел.: 056 810 855, 0888 824 865
www.dermamirabel.com

Няма коментари