Апаратната технология за мезотерапия има многобройни предимства

0

Апаратните процедури добиват все по-голяма популярност с всяка изминала година. Естетичната индустрия непрекъснато се усъвършенства, като използва иновативни методи и техники, които гарантират ефективността на процедурите и подобряват безопасността за клиентите.

Представяме ви Дени Аргирова, козметик в център за красота „Кадифе”, Варна, която демонстрира апаратна мезотерапия с мезопистолета Pistor Eliance.

 

Г-жо Аргирова, какви са предимствата на апаратната мезотерапия?

Мезотерапията в комбинация с апаратна инжекционна технология Pistor Eliance е търсена и резултатна процедура с водеща роля сред всички инжекционни естетични процедури в съчетание с безусловните преимущества за клиента при работа с мезоинжектора. Съвременните бюти центрове използват тази техника за лечение и предотвратяване на редица кожни промени, свързани с възрастта, косопад, корекция на целулит и мастни натрупвания. Съставът на мезотерапевтичните препарати включва вещества, които са неразделна част от нашата кожа (колаген, хиалуронова киселина, еластин и др.). По този начин се компенсира недостигът им в организма, количеството им нараства, бръчките и гънките намаляват, контурът на лицето се коригира, повишават се еластичността и тургорът на кожата. Често тези вещества се комбинират в коктейли с други полезни съставки (витамини, аминокиселини, микроелементи) за повишаване ефективността на процедурата и постигане на желаните резултати.

Ефектът на терапията се обуславя от два основни фактора: въздействието на активните съставки и механичното действие на самите убождания. По време на процедурата, кожата получава множество микротравми. Това „пробужда” клетките, карайки ги активно да изработват вещества, необходими за кожната регенерация, повишава се микроциркулацията и клетъчното дишане.

Едно от най-големите предимства на мезоинжектора е, че осигурява въвеждането на една и съща доза мезококтейл във всяка инжекционна точка и равномерно разпределение в цялата третирана област. С Pistor Eliance терапевтът има възможност да спази всички основни принципи на мезотерапията: „често, на малки порции и на точното място”. Използването на мезоинжектора има безспорни ползи за клиента – на първо място, намаляване на болката, защото рецепторите за болка нямат време да реагират на такава честа и бърза последователност от импулси. На второ място е стимулиращият ефект, който е увеличен десетократно. За прецизността на терапията разчитаме на автоматизирано, предварително задаване на времетраенето и дълбочината на проникване на инжекционната доза. Към основните предимства на апаратната мезотерапия, можем да отнесем бързия ефект и продължителното въздействие. Резултатите са видими още след първия сеанс и се разгръщат в течение на целия мезотерапевтичен курс. Недългият списък от противопоказания, прави процедурата широко достъпна. Допълнителен бонус е липсата на дълъг възстановителен период.

Кога се препоръчва процедурата?

При подрастващите мезотерапията има ефективно въздействие при акне и постакнеични състояния. В по-млада възраст, когато кожата все още не изпитва типичните възрастови дефицити, добро решение са продуктите, насочени към интензивна хидратация. Във възрастта 35+ се включват антиейджинг съставки, които да компенсират забавения синтез на хиалуронова киселина, колаген, еластин. Праг на възрастта за провеждане на мезотерапията няма. Добре е обаче да се отчете, че след 60-годишна възраст, ефектът от вътрекожната стимулация е доста снижен.

Мезотерапия

Мезотерапията е незаменима и допълваща процедура след пилинг терапии и дермабразио, тъй като значително увеличава ефекта от тях и подпомага по-бързото възстановяване. При подмладяващи процедури се работи с биоревитализанти и продукти със стимулиращо фибробластите действие. Акцентът тук е върху високомолекулната хиалуронова киселина, която освен способността си да привлича водни молекули и да оказва изпълващо въздействие, работи и в посока увеличаване на собственото производство на незаменимия полизахарид. Мезотерапията има водеща роля и при лечението на целулит, тъй като стимулира кръвообращението, подобрява лимфодренажа и спомага за разграждане на мастните депа. Работи се с инсулиноподобен растежен фактор, L-карнитин, аминокиселинен коктейл, мултивитаминен и минерален комплекс, хиалуронова киселина, фосфатидилхолин.  При състояния на косопад при мъже и жени, вследствие стресови състояния, операции, бременност и хормонална недостатъчност, при изтощение на корените на косата, преждевременно побеляване и сух скалп, мезотерапията дава възможност за нормализиране микроциркулацията на кръвта около космения фоликул и активира растежа на здрава и гъста коса.

Съвременните естетични лаборатории ни дават възможност да работим и коригираме най-деликатните зони като околоочния контур. Активните съставки в мезококтейлите работят в посока хидратация, редуциране на фините бръчици и тъмните кръгове, премахване на оточността чрез лимфодренажни съставки и укрепване на кръвоносните съдове. Съставките в продуктите за околоочната грижа включват хиалуронова киселина, витамини, пептиди, биоревитализиращи комплекси за подобряване на микроциркулацията в тази зона. В „Кадифе“, работим с продукти, доказали своята ефикасност и безопасност. Продуктите са сертифицирани и регистрирани като медицинско изделие.

Как протича процедурата?

Процедурата започва с разговор с клиента и задълбочен анализ на неговата проблематика и състояние. Преди мезотерапията кожата се почиства и дезинфекцира. Ако клиентът е чувствителен към болка, се поставя локална анестезия с обезболяващ крем. Следва повторна дезинфекция на зоната, която ще третираме, с мезоинжектора въвеждаме избрания мезопродукт в кожата на дълбочината, предварително зададена на електронния дисплей (1-3 мм, в зависимост от кожната плътност на различните лицеви области). Продължителността на процедурата е 15-20 минути. За финал кожата се дезинфекцира и се нанася епитализиращ продукт. При по-реактивна и чувствителна кожа се използва успокояваща маска за премахване на зачервяването. Въпреки че значително подобрение се наблюдава още след първата процедура, с цел да се постигнат трайни резултати трябва да се проведат няколко сесии с интервал 7-10 дни. Броят на процедурите се назначава индивидуално – между 3 и 10.

Какво да очакват клиентите след терапията?

Мезотерапията обикновено се понася много добре и не води до усложнения. В първите часове след убожданията могат да се появят червени точици и малки уплътнения, които обаче изчезват за няколко часа (при по-плътните продукти – за ден). На следващия ден след процедурата не се препоръчва ползването на никаква козметика, особено тонална. В първите дни след третирането е добре да пазим лицето от излишно докосване, забранено е посещението на сауна, солариум и фитнес зали, за да се избегне евентуално инфектиране.

Няма коментари