Антицелулитна мезотерапия

0

Инжекционната мезотерапия за премахване на неестетичната портокалова кожа е ефективен метод, който благодарение на въвеждането в кожата на специфични мезококтейли спомага за подобряване на обменните процеси. Както е известно, появата на целулит е свързана не само със задържане на излишни течности, а и с пренареждане на мастните клетки и формиране на септи от съединителна тъкан. Процедурата спомага не само за отстраняване на целулита, но и за стягане, лифтинг и повишаване еластичността на кожата. 

 

Съвременните препарати, които се използват за мезотерапия срещу целулит, съдържат не само липолитични съставки, но и ензими, витамини и микроелементи, а също и вещества, подобряващи лимфодренажа и стимулиращи синтеза на колаген и еластин. Обикновено тези коктейли се наричат алопатични. Освен тях могат да бъдат използвани и хомеопатични коктейли, в състава на които са включени растителни компоненти в хомеопатични дози. Разбира се, съответният коктейл се избира от естетичния дерматолог строго индивидуално, в зависимост от стадия на целулит и наличието на съпътстващи проблеми. Да се отстрани целулитът, особено ако е в напреднал стадий, не е лесна задача. Инжекционното въвеждане на мезококтейлите се извършва по сложна схема, а съставът им непрекъснато може да се променя. В началото се въвеждат препарати за подобряване на лимфния дренаж, след това за разграждане на мастните клетки, следват коктейли за подобряване на микроциркулацията и накрая – за повишаване на мускулния тонус. Антицелулитната мезотерапия се съчетава много добре с лимфодренажен масаж, козметични процедури с обвиване на проблемните зони, пресотерапия и други терапии, а комбинацията от тези методи само след 10 процедури може да направи чудеса. В зависимост от стадия на целулит се препоръчват от 10 до 15 процедури за максимален ефект, които се провеждат веднъж или 2 пъти седмично. Повторен курс на терапията може да се направи след 6 месеца или 1 година.

 

Предимствата на антицелулитната мезотерапия са следните:
• Висока ефективност – първите резултати са видими след 2-3 процедури.
• Съставките в мезококтейлите не пречат на естествените процеси в организма.
• Дълготраен резултат при съблюдаване на здравословен хранителен режим и добра двигателна активност.
• Безопасност – съвременните мезококтейли са преминали през множество клинични изпитания и са напълно безопасни, а страничните ефекти са сведени до минимум.
• Отсъствие на възстановителен период.
• Възможност за съчетаване на антицелулитната мезотерапия с различни козметологични процедури за максимален ефект.

Няма коментари