Oncos – специализирана козметика без аналог на пазара

0

ONCOS е пълна гама от козметични продукти, произведени в Италия и специално предназначени за чувствителната кожа на пациенти, подлагани на онкологична терапия. Рекламно лице на ONCOS е очарователната млада дама Роберта, която е успяла да се пребори с онкологичното си заболяване. „Не позволявайте болестта да стане Вашия живот, продължавайте да мечтаете, да правите проекти, да бъдете самите себе си и да се усмихвате. С помощта на ONCOS ще можете да възвърнете силата и смелостта да посрещнете живота от диагнозата до лечението за възстановяване.”, казва Роберта.

Г-жо Тънмазова, ONCOS е първата козметична линия продукти у нас, която е специално предназначена за кожата на пациенти, подложени на химио- и радиолечение. Как избрахте тази козметика?

Избрах козметичната линия ONCOS именно поради факта, че за пациентите, страдащи от онкологични заболявания, няма подходящи козметични продукти на нашия пазар. Имах възможността да се срещна с производителите на тази линия, която е разработена със съдействието на онкологични лекари. Хората, които са на онкологична терапия, не могат да използват друга козметика, а вследствие на химио- или радиолечението кожата им става суха, чувствителна, сърбяща, пареща и болезнена. ONCOS са продукти, които могат да донесат комфорт и облекчение на тези неприятни симптоми. Козметиката е изключително пречистена, няма аналог на пазара и смятам, че може да помогне на много хора. Мои клиенти вече я пробваха, те са с други кожни проблеми, които не са вследствие на онкологично заболяване, и отбелязаха, че продуктите имат изключително бързо и добро действие. Продуктите облекчават всички неприятни симптоми на сърбеж, зачервяване и парене при суха чувствителна кожа, атопичен дерматит, както и при кожни проблеми с неизяснен произход. Имам клиентка, която закупи цялата серия и е изключително доволна. Продуктите са наистина много пречистени, основната съставка във формулата им е екстракт от сечуански пипер, освен това съдържа и специално подбрани масла, хиалуронова киселина и растителен кератин. Продуктите са седем и включват грижа за лицето, тялото и косата, както и слънцезащита, преминали са успешно многобройни клинични изпитания и осигуряват безопасна и ефективна козметична грижа.

Козметичните продукти са неизменна част от грижата за добрата визия. Каква е ролята им специално при хората с онкологични заболявания?

Козметичните продукти винаги имат много важна роля за добрата ни визия, но за хората, подложени на онкологична терапия, те имат и добавена стойност.

Кожата с ненарушена цялост гарантира защита и е в състояние да изпълнява отлично своята бариерна функция спрямо външните агенти и голяма част от веществата, които се съдържат в самите козметични продукти. Когато се появят странични ефекти, породени от терапиите, кожата губи своята първоначална защитна способност и става по-деликатна, чувствителна и реагираща. Радио- и химиотерапията могат да доведат до множество промени на кожата, която започва да проявява симптоми на дехидратация, фиброза, еритема, болка, изключителна чувствителност, лющене, телеангиектазии, а при най-тежките случаи и на изгаряния и рани. Понякога по кожата се наблюдават промени и в пигментацията, а приемът на противотуморни лекарства може да повлияе на цвета на кожата, като това провокира появата на петна. Основната цел на дермокозметичната терапия за такава деликатна и чувствителна кожа е да намали симптомите на дехидратация и дразнене, като възстанови роговия слой с помощта на козметични продукти, съдържащи омекотяващи и успокояващи съставки.

Важно е да подчертая, че преди да се препоръча терапията, е необходимо да се направи внимателна предварителна диагноза от квалифициран специалист, за да може пациентът да си позволи постоянна във времето, професионална и напълно безопасна грижа.

Бихте ли представили продуктите от линията ONCOS?

Както вече споменах, линията включва 7 продукта с изключително деликатна текстура, които предоставят адекватна козметична грижа за кожата на лицето и тялото, както и за косата.

Хидратиращият крем за лице овлажнява, предпазва, успокоява и подобрява общото състояние на кожата на лицето. Препоръчва се за ежедневна възстановяваща грижа, съдържа масла от карите и жожоба с подхранващи, омекотяващи и защитни свойства. Екстрактът от сечуански пипер намалява усещането за сърбеж и е мощно облекчаващо и успокояващо средство. Продуктът е обогатен с хидратиращ фактор, който гарантира предпазването на естествения хидролипиден слой на кожата (NMF) и с екстракт от опунция, осигуряващ интензивна хидратация.

Хидратиращият почистващ продукт за лице е подходящ за ежедневно почистване на лицето и шията, съдържа микс от витамини с изсветляващо, защитно и ревитализиращо действие. Витамин Е има мощно антиоксидантно действие, маслата от сладък бадем и ориз са с възстановяващ, омекотяващ и защитен ефект, а екстрактите от зелен чай и маточина притежават ревитализиращи и успокояващи свойства. Продуктът съдържа и екстракт от сечуански пипер, който намалява сърбежа, облекчава и успокоява.

Възстановяващият крем за ръце, крака и нокти съдържа масла от карите, бадеми и ориз с подхранващо, омекотяващо и защитно действие. Във формулата са включени още хиалуронова киселина и растителен кератин – комбинация, осигуряваща интензивно хидратиращо и възстановяващо действие. Наличието на лактоферин с антибактериален и антимикотичен ефект спомага за поддържане на микробиологичното равновесие на кожата. Растителният кератин е съставен от 18 аминокиселини, получени от пшеница, царевица и соя, перфектно дозирани за подпомагане на възстановяващия ефект.

Омекотяващият крем за тяло спомага за подобряване общото състояние на кожата, отличен е и за релаксиращи масажи. Съдържа екстракт от сечуански пипер, намаляващ сърбежа, хидратиращ фактор, масла от карите, бадеми и ориз, както и витамин E. Кремът за тяло спомага за предотвратяване на преждевременното лющене на епителните клетки и загубата на еластичност.

Шампоанът душ-гел е предназначен за деликатно почистване на кожата, съобразено с физиологичното ѝ pH. Глицеринът и пантенолът имат хидратиращи и възстановяващи свойства, а екстрактът от овес – силно успокояващо действие.

Кремът за лице и тяло с SPF 50+ ефикасно предпазва от UVA и UVB лъчите, хидратира, успокоява и подобрява общото състояние на кожата. Съдържа екстракт от сечуански пипер със силно успокояващ ефект, витамин Е, алое вера и розмарин с високо съдържание на карнозинова киселина, която подпомага защитата на кожата от свободни радикали.

Защитното сухо олио е подходящо за релаксиращи масажи, омекотява и успокоява кожата. В състава му са включени арганово масло и масло от сладък бадем с омекотяващо и защитно действие, както и масла от ориз и авокадо с регенериращи и възстановяващи свойства.

Важно е да отбележа, че за всички продукти ONCOS са използвани флакони, специално създадени за оптимално съхранение на козметичния продукт. Благодарение на механичната помпа и флакона, запечатан с бутало, продуктът никога не влиза в контакт с въздуха и е в по-голяма степен защитен от окисление и външно замърсяване.

За контакти:

Салон за красота Coquette

София, бул. Александър Пушкин 39, тел. 0885 368 550

Няма коментари