ВСЕСЕЗОННИ ФИТИНОВИ ПИЛИНГИ PMT

0

Фитиновият пилинг е много удобен за приложение, защото е всесезонен, липсва фотосенсибилизация, което позволява процедурата да се извършва през цялата година, включително и по време на слънчевите летни месеци. Не се изисква специална подготовка, отсъства и постпилингово възстановяване, т.е. пациентът веднага може да се върне към нормалното си ежедневие. След пилинга не се наблюдава лющене, кожни раздразнения и алергии. Подходящ е за всяка възраст и всеки фототип кожа.

Фитиновата киселина се извлича от семена от зърнени култури, ориз и зеленчуци. Притежава сравнително голям размер на молекулата, има лек ексфолиращ ефект и подобрява проникването на активните вещества. Резултатите от клиничните изследвания показват, че фитиновата киселина значително повишава хидратацията на кожата, има себорегулиращо, депигментиращо, кератолитично и мощно антиоксидантно действие. Тази натурална и безопасна киселина стимулира регенерацията и обновяването дори на много чувствителна и алергична кожа, включително с купероза. Приложима е за зоната около очите и устните. Може да се използва като самостоятелен пилинг или в комбинация с бустери. Когато нивото на рН намалява, фитиновата киселина увеличава своите хелатиращи свойства. Вследствие на това се повишава антиоксидантната активност, както и интензивното защитно, подмладяващо и лифтинг действие.

Показанията за провеждане на фитинов пилинг са: възрастови изменения (особено дребнобръчков тип стареене); подмладяване на тънка чувствителна кожа, включително с купероза; необходимост от подмладяване през периода на активно излагане на слънце (не провокира фоточувствителност); необходимост от провеждане на подмладяващи процедури при щадящ режим, без лющене; пигментни петна; акне и постакне (нарушаване релефа на кожата); за мазна, комбинирана и пореста кожа (нормализира функцията на мастните жлези).

3 вида фитинови пилинги за различни проблеми на

кожата:

• ANTI-AGING (за зряла кожа) рН 4,5.

Състав: фитинова киселина 20%, коева киселина 2,0%, гликолова киселина 10%, салицилова киселина 1,0%, бадемова киселина 1,0%.

• PROBLEMATIC SKIN (за мазна и проблемна кожа) рН 4,5.

Състав: фитинова киселина 30%, коева киселина 2%, салицилова киселина 1%.

• WHITENING (при пигментация)

рН 4,5.

Състав: фитинова киселина 50%, бадемова киселина 2%, коева киселина 1%.

Протокол на терапията

» Почистване на лицето, шията и деколтето с почистващ гел OXYGEN.

» Дълбоко почистване и ексфолиране с възстановяващ пилинг PR с екстракт от магданоз, който отстранява повърхностните мъртви клетки, в това число и комедоните, подпомага извеждането на токсините, стимулира клетъчната регенерация на тъканите, ускорява клетъчното обновяване, изсветлява кожата и изравнява релефа й. Престоява 3-8 минути, след което се измива с вода и кожата се тонизира с тоник DM.

» Фитинов пилинг PMT WHITENING (0,7 мл) + Млечна киселина LS (0,3 мл). Продуктите се разбъркват и се нанасят на суха кожа. Оставя се за 10 минути. Нормално е да се усеща леко щипане или да се появи еритема. Измива се с вода.

» Успокояваща маска за лице NEUTRAZEN, която идеално успокоява кожата след козметични процедури, притежава регенериращо действие и стимулира имунната защита. След 10-15 минути маската се отмива с вода и кожата се тонизира с тоник NR.

» Завършване на процедурата – мощно стимулиране.

Ретинолов концентрат Крем R720 (в периода на неактивното слънце!), който съдържа ретинол, ретинил ацетат, „син“ ретинол, циклопептид-5, Q10 и екстракт от лайм. При необходимост използвайте защитен крем с SPF 30.

Няма коментари