„V-Beam Perfecta е един от най-безопасните лазери за повърхностните съдови лезии“

0

През юни в хотел Хилтън, София се проведе дерматологичен workshop с лектор д-р Фирас Ал-Ниаими. Събитието се организира от БулМед Консулт – ексклузивен представител на SyneronCandela за България и събра водещи дерматолози и специалисти, интересуващи се от най-иновативните технологии в дерматологията. Представяме ви д-р Фирас Ал-Ниаими в ексклузивно интервю за сп. Beauty Woman.

 

Д-р Ниаими, защо апаратът V-Beam Perfecta, базиран на лазерната PDL технология е приет за златен стандарт в лечението на васкуларни лезии? 
V-Beam има уникална дължина на вълната от 595 nm, която се абсорбира напълно от оксихемоглобина. В допълнение апаратът има определени спецификации като диапазон от продължителности на импулсите, динамично охлаждащо устройство и различни размери на накрайниците, за да гарантира максимална ефикасност и безопасност при минимални усложнения в редки случаи.

Каква е разликата между V-Beam Perfecta и Nd:YAG лазерите по отношение ефективност и резултати за пациентите? 
Дължината на вълната на V-Beam е 595 nm, което е много по-безопасно при третиране на лицето или на повърхностните съдови лезии. Nd:YAG прониква по-дълбоко и се изисква повече опит при използването му. Nd:YAG е подходящ за по-дълбоко намиращи се съдове като тези на краката.

Кои кожни проблеми са най-трудни за повлияване с PDL?
Мелазмата е състояние, което е трудно за третиране. Както вече споменах, дълбоките съдове на краката също са ограничение за V-Beam Perfecta.

Какви проблеми решава аблативният CO2RE лазер и специално за подмладяване – колко процедури са необходими и за какъв период от време се запазват резултатите?
Възможно е да се третират множество състояния като акне, белези и фотоувредена кожа. Броят на процедурите зависи от степента на патологията, въздействието на процедурата и възстановяването. По принцип 2 или 3 процедури са необходими за оптимален резултат.

Какви са предимствата на CO2RE в сравнение с Er:YAG лазерите?
CO2RE дава много повече топлина и коагулация. Затова CO2RE има по-добри резултати при изглаждането на кожата и ремоделирането на колагена.

Каква е разликата между аблативния и фракционирания лазерен пилинг и кой е предпочитан за подмладяване на лицето? 
Фракционното лазерно третиране се отнася до колоните на аблативната светлина, която наранява кожата, позволявайки по-бързо възстановяване за по-кратък период. CO2RE е уникален с това, че ви дава опцията за фракциониран и нефракциониран (напълно аблативен) избор. Повечето от случаите се третират при фракциониран режим, но някои малки доброкачествени лезии могат да се премахнат с класическия аблативен режим.

Някои специалисти прилагат т.нар. мозаечен метод на лазерно подмладяване, т.е. комбинирано приложение на аблативни и неаблативни лазери. Какво е вашето мнение?
Да, когато говорим за достатъчен опит, базиран на патологията, при някои случаи се прилагат заедно двете технологии. Този подход се използва за по-добри резултати – чрез неаблативно въздействие в по-дълбоките слоеве на кожата и аблативно въздействие на повърхността. Методът работи много добре.

Експерти в областта на лазерните технологии са на мнение, че бъдещето принадлежи на диодните лазери. Кои технологии всъщност имат бъдеще в естетичната медицина?
Аз си мисля, че бъдещето на лазерите е в сложно комбинираните технологии, които имаме и днес. Това са лазери с подобрения в мощността, импулсната структура и мулти-модалността. Аз лично не съм голям привърженик на диодните лазери.

Защо специалистите дерматолози да предпочетат PDL и CO2RE лазерите в своята практика? 
И двата апарата са много гъвкави, имат висок профил на безопасност, изобилие от доказателства за качествата им, стоящи зад всяко третиране с тях и изключително интуитивен интерфейс.   

Няма коментари