Карбокси терапия за лице с технология Coolifting

0

Coolifting е модерна неинвазивна технология за красота, която ефективно и само в рамките 5 минути подмладява и променя визията на дамите и господата. Само за 5 минути се заличават 10 години от реалната възраст с помощта на CooLifting – революционно оръжие за подмладяване, заредено с въглероден диоксид.

 

Пистолетът CooLifting е с модерен дизайн, лек и изключително удобен за работа. В основата на този уред е TDS – система за трансдермална доставка на активни съставки. Системата включва всички известни технологии, които подбряват проникването на активните съставки през епидермиса. CooLifting е много повече от TDS.
Транспортиращите технологии, познати до момента в работата на козметиците са: електропорация (електрически импулси с ниска честота), барофореза (високо налягане), сонофореза (ултразвук), йонофореза (галваничен ток), вакуумтерапия (всмукване), криофореза (охлаждане), радиочестота (затопляне) и мезотерапия (на основата на проникване на водни молекули).
CooLifting комбинира няколко физични принципа за транспортиране на активни съставки, като пътят им за проникване в кожата е през междуклетъчното пространство. Апаратът осигурява проникването на активните вещества в кожата, като въздейства на три различни нива: пренасяне на висококонцентрирани активни съставки посредством TDS, проникване през епидермиса и активиране на процеси в дермата.

CooLifting система
CooLifting системата се състои от CooLifting пистолет и терапевтичен комплект, включващ 25 еднократни ампули с активен коктейл и патрон с въглероден диоксид.
Физикалните стимули, с които работи пистолетът са:
• Високо налягане и пулсация, които стимулират фибробластите за синтез на колаген и еластин и в резултат значително се подобрява качеството на кожата.
• Крио ефект – бързата последователна смяна на вазоконстрикция с вазодилатация на кръвоносните съдове води до активиране на микроциркулацията и по-доброто насищане на кожните клетки с кислород, което е важно за процеса на подмладяване.
• Въглероден диоксид – генерира „бомба“ ефект и събуждащ резултат за кожата вследствие подобряване мобилизацията на течности и детоксикацията на тъканите.
Студената струя въглероден диоксид под високо налягане спомага за проникване на активните съставки в дълбочина на кожата и потенцира ефекта от терапията.
В състава на ампулите с CooLifting активен коктейл са включени: хиалуронова киселина с овлажняващо и задържащо влагата действие и преструктуриращ ефект, екстракт от сорго, който възпрепятства формирането на свободни радикали и лифтира, пшеничен протеин за хидратираща и антиоксидантна грижа, и полизахариди с овлажняващ и лифтиращ ефект.
Патронът съдържа въглероден диоксид, който навлиза в тъканите и въздейства на еритроцитите. Това обстоятелство е свързано с намаляване афинитета на хемоглобина към кислорода (ефект на Бор). Кислородът преминава чрез дифузия в плазмата, а оттам се транспортира в тъканите. По този начин отдаването на кислород в тъканите се улеснява от навлизането на въглероден диоксид. Благодарение на съдоразширяващия ефект се регулират циркулаторните процеси и в резултат се подобрява мобилизацията на течности.

CooLifting терапия
CooLifting терапията е много бърза, ефективна и напълно безопасна процедура, гарантираща моментално видими резултати. Проведените научни изследвания потвърждават високата ефективност от комбиниране на козметични съставки и въглероден диоксид в условия на високо налягане и много ниска температура при антиейджинг терапия на кожата.

Резултати
CooLifting терапията подобрява микроциркулацията, лифтира зоната на околоочния контур, изглажда бръчките тип „пачи крак“, оформя скулите, редуцира назолабиалните гънки, повдига ъгълчетата на устата, премахва бръчиците тип „баркод“ над горната устна, намалява двойната брадичка, освежава, тонизира и стяга кожата.
Препоръчителният брой терапии и честотата на приложение се определят индивидуално в зависимост от изходното състояние на кожата на клиента.
Пълният курс включва 8 процедури за максимален ефект.
CooLifting терапията може да се съчетае с плазмотерапия, мезотерапия с хиалуронова киселина и аминокиселини и други инвазивни процедури. Важно е да се знае, че интервалът от време между инжекционните процедури и CooLifting терапията е 10 дни. Процедурата може да се използва и като подготвителна преди поставяне на дермални филъри, за да се избегнат странични негативни ефекти като например разместване на филъра.

Демонстрация на CooLifting терапията
По време на презентацията беше демонстрирана иновативната CooLifting терапия. След диагностика на състоянието на кожата на клиентката бяха препоръчани 4 последователни процедури – по една всяка седмица и след това още две терапии през две седмици.
Процедурата започва с почистване кожата на лицето, като може да се приложи лек ензимен пилинг, който не предизвиква излющване на кожата и е подходящ през пролетта и лятото. През есенно-зимния сезон е препоръчително прилагането на химичен пилинг, който задължително се неутрализира.
След пилинга пистолетът се зарежда с патрона и ампулата и първо се обработват най-силно увредените зони, като движенията са последователни и се обхваща цялото лице. Патронът е пълен с точното количество въглероден диоксид, необходим за третиране на цялото лице. В края на 4-те минути, когато налягането вече не е толкова силно може да се обработят и клепачите. След това, ако клиентът разполага с време, се прилага масажна техника, специално разработена за CooLifting терапията, като не е необходимо нанасянето на масажен продукт. Масажът може да е лифтиращ и моделиращ или дренажен в случаите на розацея, т.е. изборът на масажна техника е според предварителната диагностика.
По време на процедурата усещането е за леко охлаждане, а впоследствие се усеща невероятен лифтинг и стягащ ефект. Отстоянието на пистолета от кожата е 5 мм, методът не е инвазивен, безболезнен е и абсолютно безопасен. Може да се третира всеки тип кожа с изключение на възпалителни форми на акне. С CooLifting терапията се постигат добри резултати при третиране на розацея и купероза. Не се препоръчва при бременност и кърмене.

CooLifting терапията е изключително подходяща за постигане на моментален лифтинг ефект, изглаждане на бръчките, освежаване и тонизиране на кожата преди важно събитие; за модерната работеща жена, която не разполага с много свободно време, но държи да изглежда добре; за представителите на силния пол, които обичат да полагат грижи за външния си вид, но нямат търпението за козметични процедури, отнемащи часове; за всички клиенти, желаещи да забавят неумолимия ход на времето, да поддържат красива и с младежко излъчване визия.

Няма коментари