Растения и билки за отслабване, дрениране и детоксикиране на организма

0

 Според народната медицина полезните за човека билки и растения растат в близост около мястото, където се е родил. Природата се е погрижила за своите обитатели.

Магданоз – освен като подправка, магданозът притежава безброй ползи за здравето ни: подобрява храносмилането и улеснява отделянето на течности, подобрява дейността на бъбреците.

Хвойна – чаят от хвойна ускорява метаболизма и действа диуретично.

Хвощ – в народната медицина се прилагат като диуретично и кръвоспиращо средство, при бъбречнокаменна и жлъчнокаменна болест, при ревматизъм, подагра, заболявания на дихателните органи, хипертонична болест и атеросклероза, изчиства организма от натрупано олово.

Глог – подпомага дейността на бъбреците и кръвообращението, полезен за сърцето.

Глухарче – от младите листа на глухарчето може да се направи салата, която пречиства кръвта, стимулира уринирането и облекчава болката при заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, а чай от листата помага при инфекции на пикочните пътища.

Копривата е едно от най-ценните и общодостъпни растения, полезно и за храна и за възстановяване на всички жизненоважни функции на органите. Тя повишава съпротивителните сили, повишава имунитета, ускорява обменните процеси, съдейства за противодействие на отрови и бактерии, спира кръвотечение.

 ● Зелен и черен чай – всеки път, когато се наслаждавате на чаша зелен или черен чай, можете да бъдете сигурни, че тялото ви ще се сбогува и с натрупаните течности. Зеленият чай има многобройни полезни свойства: засилва обмяната, полезен е за сърцето, мозъка, при диабет, предпазва от рак.

Няма коментари