Лазерен карбонов пилинг

0

Лазерният карбонов пилинг е световно признат метод за ефективно и дълготрайно справяне с акнеични, мазни и комбинирани кожи, характеризиращи се с разширени пори, черни точки, петна от акне, капиляри, фини бръчици.

Процедурата лазерен карбонов пилинг, използвана за лечение на тези кожни проблеми, съчетава въздействието на светлинната енергия и богатите на сяра и минерали карбонови частици. Специфичното при карбоновите частици е неправилната подредба на шестатомните въглеродни пръстени, които се свързват с различни свободни радикали. Лазерната енергия силно се привлича от въглеродните частици и преминавайки през тях, тя разрушава въглерода в самите пори на кожата. При тази фотореакция се потиска бактериалният растеж и така намаляват акнеичните лезии по кожата. Апаратурата, с която се извършва лазерният карбонов пилинг, е Nd: YAG лазер, работещ с много къси и високоинтензивни импулси светлина. Дължината и мощността на вълната се съобразяват с индивидуалните проблеми и състояние на клиента. По време на процедурата се усеща леко затопляне до парене на повърхността на кожата, но няма болка и нараняване. Чува се характерното изпукване на лазера и се усеща миризма на изгорял карбон. Процедурата е минимално инвазивна, с бърз възстановителен период.

Лазерният карбонов пилинг успешно повлиява лечението на акне вулгарис, акне комедоника, папуло-постулозно акне и други. Това са едни от най-разпространените видове акне, причините за които са много: бактерии, стрес, хормонален дисбаланс, хранителни алергии, външни токсини, козметични средства. След установяване вида на акнето и проведена подробна консултация с клиента се предприема подготовка на кожата за лазерен карбонов пилинг. Тя се състои в почистване на кожата с меки козметични средства. Може да се приложи ултразвукова шпатула, ензимен пилинг или продукт за отваряне на порите, както и лека ръчна екстракция. Върху добре почистената, с отворени пори кожа се нанася карбоновият гел като маска. Необходимо е да се изчака проникването му в порите на кожата, след което започва третирането с лазерния лъч. Светлината от лазерния лъч се поглъща от въглеродните частици, трансформира се в топлина, която ги разрушава, и така се извършва щадящ пилинг на горния слой на кожата и почистване на порите отвътре. Веднага след лазерния карбонов пилинг кожата е леко зачервена и може да се нанесе маска от типа почистваща, успокояваща, хидратираща. Нанася се подходящ крем и задължително слънцезащитен продукт. Препоръчва се серия от 4 процедури през интервал от 20 дни за постигане на желаните резултати. Подобрение в състоянието на кожата настъпва още след първата процедура.

Основната цел на лазерния карбонов пилинг е с минимална намеса да се постигне: нормализиране омазняването на кожата, почистване и свиване на  разширените пори, елиминиране на черни точки и кожни възпаления, лечение на акне в дългосрочен план, избелване на петна от акне. Възстановява се сияйният вид на кожата вследствие на повишеното производство на колаген. Кожата е стегната, освежена, гладка и с младежки вид.

Съществуват редица причини, заради които лазерният карбонов пилинг е предпочитана процедура в естетичната практика. Това е така, защото няма травма върху кожата, възстановяването е бързо, приложима е и при чувствителна кожа, а рискът от хиперпигментации е сведен до минимум.

Както при всяка естетична процедура, така и при лазерния карбонов пилинг трябва да се вземе предвид състоянието на кожата, за да се избегнат странични ефекти. Лазерен карбонов пилинг не се прилага при тежко, активно акне, наличие на бактериална или вирусна инфекция, отворени рани, веднага след химичен пилинг, заболявания, свързани с  повишена чувствителност към светлина, бременност.

За контакти:

Козметично студио „Тони Хлебарова“, гр. Бургас, ул. „Калофер“ 13, тел.: 089 985 0870

Няма коментари