Медицинско Ноу-Хау

0

CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB. е комбинация от ортомолекулярна медицина и наука за храненето, приложени в индивидуална козметика, посредством най-новите научни достижения в козметологията. Патентованата концепция се основава на високи дози витамини, минерали, микроелементи, активни екстракти, овлажняващи фактори и формули за активна защита. Кожата се нуждае от тези вещества, за да подновява клетките и да поддържа всички свои функции. Недостатъчното снабдяване с хранителни вещества води до намаляване регенерацията на кожата, образуване на бръчки, загуба на еластичност и тонус, преждевременно стареене и други кожни проблеми.

Моника Хьоншер, създател на ОРТОМОЛЕКУЛЯРНАТА КОЗМЕТИКА на Binella Medical Beauty

КАКВО Е ОРТОМОЛЕКУЛЯРНИЯТ ПРИНЦИП?

Думата „ортомолекулярност” е с гръцко-латински произход – от гръцкото ортос (правилно, хубаво, добро) и латинското молекулус (най-малката частица на веществата). Това е наименованието на нов клон на медицината, който изненада лекарската общност в цял свят със своята ефективност. Ортомолекулярната медицина използва вещества, които по напълно естествен път чрез храната попадат в човешкото тяло или поначало се намират в организма и са неизменна част от нормалното му функциониране. Това са жизненоважните вещества – витамини, минерали, aминокиселини и различни микронутриенти, които спомагат за доброто състояние на духа и тялото. Основател на ортомолекулярната медицина е американският биохимик, двукратният лауреат на Нобелова награда Лайнус Полинг. Той формулира принципа на действие на ортомолекулярната медицина така: „Съхраняването на здравето и лечението на болестите става по пътя на промяната на концентрацията на веществата, които естествено и постоянно присъстват в организма на човека.“ Ортомолекулите са витамините, минералите, аминокиселините, фосфолипидите, мастните киселини и още ред други биологично активни вещества (БАВ). При неблагоприятни състояния или заболявания, клетките на организма изпитват силен дефицит или повишена потребност от ортомолекулите. Непълноценното клетъчно хранене става първопричина за появата на много заболявания. Спасението е постоянно поддържане на оптимални количества БАВ, необходими за реалните потребности на човешкото тяло в момент, когато то е силно уязвимо.

Това налага т.нар. „дневни потребности” да превишават нормалните дози в десетки и даже стотици пъти, за да бъде излекуван човек.

Правилните хранителни вещества, синергично комбинирани, в оптимални концентрации, приемани в правилния момент.

За пръв път този принцип е приложен в професионалната козметология от Binella Medical Beauty – една съвсем нова концепция за постигане на трайно красива и здрава кожа, наречена  ORTHOMOLEKULARЕ COSMETOLOGIE (ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ).

Кожата не се нуждае от продукти, които да се борят с бръчките в краткосрочен план, а в дългосрочен. Докато традиционните концепции против стареене само маскират в краткосрочен план симптомите на преждевременно стареене и предлагат универсалност, при това често за сметка на здравето на кожата, философията „AGE PROTECT“ на Binella Medical Beauty има за цел да снабди кожата с индивидуално липсващите й хранителни вещества, на базата на нейните индивидуални потребности в дадения момент. Активирани по този начин, кожните клетки стават по-устойчиви на външните и вътрешни фактори, които влияят на състоянието на организма и респективно на кожата. Съгласно принципите на ортомолекулярната козметология, козметиката трябва да се основава на правилното снабдяване с хранителни вещества и индивидуално ориентирана грижа за кожата, съобразена с конкретните й нужди. Това позволява да се приемат идентични, естествени за кожата и винаги правилни хранителни вещества, в правилното време, в правилната концентрация. Целта е целенасочено да се балансират дефицитите и да се подпомогне организма в естествените му функционални процеси и по този начин красотата на кожата да се разгърне в цялото си великолепие.

От много десетилетия козметичната индустрия се опитва да направи грижата за кожата колкото е възможно по-специфична. Досега резултатът винаги е бил компромисен. Кремовете и лосионите са фокусирани към типа или състоянието на кожата, възрастта или пола. А истински прецизната, насочена към индивидуалните потребности грижа за кожата беше само една мечта… Днес, благодарение прилагането на ортомолекулярните принципи, Binella Medical Beauty преобърна представите и създаде концепция за грижа, която е толкова уникална, колкото и кожата на всеки човек. Binella Cell IQ® Orthomolecular Essences Lab. на Binella Medical Beauty – първата патентована система за индивидуална грижа за кожата позволява създаването на индивидуален серум от ортомолекулярни есенции за конкретния клиент, предвид неговия хранителен режим, житейски навици и индивидуалност.

Всеки индивидуален серум снабдява целенасочено кожата с хранителните вещества, които отговарят точно на персоналните потребности и условия на живот на всеки клиент, като по този начин се гарантират оптимална ефективност, изящна и дълготрайна красота.

Правилните хранителни вещества, в правилната комбинация, в правилното време:

Реактивират отслабените функции на кожата.

Подпомагат системното подновяване на кожата.

Подобряват ефективността на другите продукти за грижа за кожата.

Стягат и изглаждат кожата.

Противодействат на признаците на стареене.

Помагат дори при трудно лечими кожни проблеми като купероза, акнеична кожа и др.

Индивидуалният серум от ортомолекулярни есенции е резултат на професионализма и опита на всеки Binella Medical Beauty козметолог и защото всеки индивид е различен, то и всеки индивидуален ортомолекулярен серум е уникален. 

И както всеки един ден е различен, то индивидуалният серум варира и бива адаптиран всеки път към текущите нужди на кожата на всеки клиент. Така се вземат под внимание по-особени обстоятелства, като например промяна в храненето, нова житейска ситуация или променен външен вид. Кожата получава винаги това, от което има нужда, за да блести в пълно великолепие.

CELL IQ® ORTHOMOLECULAR

ESSENCES

Не съдържат изкуствени оцветители и аромати, денатуриран алкохол, минерални масла, силикони, парабени или увреждащи кожата консерванти и стабилизатори.

CELL IQ® ORTHOMOLECULAR ESSENCES LAB.

Индивидуалната козметика, създадена за Вас, единствено и само за Вас. Висша мода в козметиката!

Няма коментари