Евгения Михайлова: „С Binella Medical Beauty резултатите надминават и най-смелите ни мечти“

0

Ортомолекулярната козметология предлага строго индивидуален подход и уникална грижа за здрава и красива кожа. За този научно доказан метод за естетично лечение на кожата, който предоставя възможност на козметолога да разгърне както сериозните си познания, така и своята креативност, разговаряме с Евгения Михайлова, козметик и собственик на козметично студио ЖЕНИ.

Г-жо Михайлова, какво представлява ортомолекулярната козметология?

Ортомолекулярната козметология е един напълно иновативен и уникален подход в козметиката, предлагащ на всеки клиент грижа САМО и единствено съобразена с неговите нужди. Това е бъдещето – индивидуален подход към всеки клиент. Binella Medical Beauty комбинира принципите на ортомолекулярната медицина и най-високите постижения в козметиката. Категорично мога да кажа, че резултатите надминават и най-смелите ни мечти. Още когато се запознах с уникалния принцип на работа на ортомолекулярната козметология, разбрах, че именно това ми е липсвало през всичките 25 години практика. Не е за подценяване и фактът, че може да създадеш за клиента ортомолекулярен серум за домашна грижа, който да се комбинира с абсолютно всяка козметика. Това дава много голяма свобода при работата и не принуждава клиента да бъде зависим от нас.

Кога и как започнахте да се занимавате с ортомолекулярна козметология?

През 2017 г. за пръв път се сблъсках с ортомолекулярната лаборатория в Германия и веднага поисках да я имам. Усетих, че това ще е едно допълнение към работата ми, което ще ми донесе много голямо предимство и възможност да работя с различни клиенти. Впечатли ме фактът, че в Binella не използват изрази, като „борба срещу стареенето“ а залагат на концепцията „Без възраст“ (да бъдеш на 40, но да изглеждаш като на 20) и всички терапии са базирани на този натурален принцип, т.е. въвеждане на субстанции, които ги има в клетката и подсилване на ѝ естествените  механизми. С ортомолекулярните серуми въздействаме върху процесите в клетката, които по някакъв начин са нарушени, като целта ни е целенасочено да балансираме дефицитите и да подпомогнем организма, съответно и кожата да разгърне красотата си. Ортомолекулярните съставки могат да бъдат витамини, минерали, аминокиселини, фосфолипиди и други активни вещества. Въвеждайки ги директно в кожата, ние не само решаваме даден възникнал проблем, а въздействаме върху цялостното ѝ състояние. При ортомолекулярните есенции на Binella Medical Beauty е важно разделянето на продуктите на 4 групи – микронутриенти, овлажняващи фактори, активни екстракти и защитни формули, това е безкрайно улеснение както за нас козметолозите, така и за клиентите. Понеже съм първата, която работи в България с продуктите на Binella Medical Beauty, започнах веднага да ги прилагам като допълнение към всяка терапия и към домашната грижа.

Истината е, че нямам клиент, който да не е пробвал поне веднъж ортомолекулярен серум, създаден специално за него, а повечето от клиентите ми дори са пристрастени. Това е така, тъй като определям точно от какво има нуждата кожата в момента и с помощта на ортомолекулярните активни съставки мога да помогна за решаване на конкретния проблем. И не на последно място – аз дълго време вече работя с Binella Medical Beauty и досега няма никакви странични реакции. Като ортомолекулярен козметолог получавам много голямо удоволетворение от работата си, тъй като виждам отличните резултати.

Как съвместявате ортомолекулярната козметология с вашата практика?

Нямах никакъв проблем да имплементирам тази концепция в досегашната си практика. Опитвайки, първо върху себе си ортомолекулярен серум, разбрах, че това е едно задължително допълнение към всяка терапия. Изключително много терапии сме разработили и с другите продукти на марката, включително и по-агресивни – с дермаролер, както и най-новата терапия на марката, която позволява съчетаването на ортомолекулярни есенции с маска и която вече успешно прилагам, а резултатите са налице. Още веднъж да кажа, че каквито и козметични продукти да ползват клиентите вкъщи, ортомолекулярният серум винаги има място в домашната грижа – може да е различен за сутрин и вечер, да е само с лечебна насоченост или да се комбинира с лекарствени продукти за кожата, но ефектът е страхотен, а резултатите за клиента не закъсняват.  Серумът се нанася на добре почистена и тонизирана кожа на лицето, шията и деколтето, включително и върху клепачите и цялата околоочна зона.

Какви са предизвикателствата пред ортомолекулярния козметолог?

Изключително добре да направи диагностика на кожата и да проведе внимателен разговор с клиента, за да определи кои активни съставки са оптимални за него в този момент и при конкретното състояние на кожата му. Важно е при създаването на ортомолекулярен серум или подбор на терапия правилно и ясно да определим целта на серума/терапията, като определяме точно от какво има нуждата кожата в момента и с помощта на ортомолекулярните есенции създаваме серум с до 5 активни съставки. От моята практика съм установила, че ако клиентът има проблем от типа на себореен дерматит, псориазис или екзема, тогава в серума трябва да има само една или две съставки, като в болшинството от случаите не комбинирам повече от 3 субстанции, за да бъде серумът по-концентриран. Аз лично експериментирам – давам на клиентите брошури и им казвам да се запознаят с отделните съставки, както и да си изберат субстанции. Разбира се, направила съм диагностика, зная точно какви съставки ще поставя в серума, но интересното е, че в над 90% от случаите клиентите предлагат доста добри комбинации. Важно е да има диалог и обратна връзка с клиента.

Как приемат клиентите ортомолекулярната козметология?

Клиентите са много поласкани, че се прави нещо специално за тях. Изключително е. Колкото и да комбинираме продуктите от друга марка, никога не можем така да направим, че да не повтаряме дадена терапия, докато Binella Medical Beauty дава невероятната възможност да не повтаряме даден серум, тъй като става въпрос за над 40 000 възможни комбинации. Решава се даден проблем на кожата, преминава се на следващото ниво – следващият серум, съответно според състоянието на кожата към конкретния момент. Ортомолекулярните серуми са приложими по всяко време на годината, нямат абсолютно никакви странични ефекти, а резултатите са несравними. Истината е, че не мога да намеря дори един недостатък на ортомолекулярната лаборатория.

Какви качества трябва да притежава ортомолекулярния козметолог?

На първо място трябва много да си обича работата и да уважава своите клиенти, а на второ – да има доза „лудост“, за да смее да комбинира активните субстанции и същевременно да се е подготвил изключително добре теоретично. И не на последно място – да има желание да се усъвършенства непрекъснато, да проявява фантазия и да се забавлява.

За контакти:

Козметично студио ЖЕНИ

София, кв. Красно село, ул. Хубча 7

тел. 0888 277 757

Няма коментари