Давид Молина: „Гримът трябва да е свързан с концепцията за красота и мода“

0

Давид Молина е най-известният испански гримьор с над 20 години опит и множество национални и международни изяви. Едно от големите лица в света на модата, той е сред доверените гримьори на звезди от ранга на Адриана Лима, Жизел Бюндхен и много други световноизвестни знаменитости.

Г-н Молина, откога работите като гримьор?

Работя като гримьор от 23 години. Всичко започна, когато бях на 20 години и реших да се преместя от Канарските острови в Барселона, за да се обучавам в изкуството на грима. Две години по-рано бях срещнал в Париж Дани Санс – създателката на Make up For ever. Тя стана моето вдъхновение да започна да се занимавам с грим.

Кой е любимият ви модел?

Любими са ми всички бразилски модели, аз наистина обичам да ги гримирам, много са и няма да изреждам имена. Мисля, че съм подготвял за участие почти всички по-известни бразилски модели. Когато работя с Адриана Лима например, изпитвам истинско удоволствие, защото тя не само е изключително красива жена, но също така и много интересен, мил и умен човек. Хайди Клум е също един от любимите ми модели, едно от по-старите лица, но невероятна жена, на която се възхищавам. Друг мой любим модел е Жизел Бюндхен.

Кога и как решихте да създадете собствена школа по гримьорство?

Създадох гримьорското си училище, защото ми правеше впечатление, че всички курсове по грим преподават само за грима като такъв, липсваше място, където да говорим за мода, за тенденции. В моята школа се преподава не само грим, а и т.нар. fashion make up и beauty make up, което няма нищо общо с боди арт например. За мен е важно гримът да е свързан с концепцията за красота и мода, защото те вървят ръка за ръка.

За да съм винаги в крак с модата, школата ми партнира с доста международни такива. Един от най-важните ми партньори е Ярин Шахаф от Тел Авив. Той е един от най-известните гримьори в световен мащаб и съм горд да кажа, че е мой партньор. Имам партньорство и с Международния съюз на гримьорите, чийто главен офис е в Стокхолм. В тази организация членуват около 25 школи по грим от цял свят – САЩ, Европа, Русия, Грузия и т.н. Този съюз е един от най-важните в света на гримьорството.

Как решихте да работите със Скейндор?

Запознах се със Скейндор преди 6 години, когато ми се обадиха, за да обсъдим работа със старата им грим линия. Тогава не бях особено заинтересуван, но когато преди година и половина ме потърсиха, за да създадем нова концепция в грима – грим, който се грижи за кожата, ме спечелиха. Това е напълно нова концепция за грима, различна от всичко, което можете да намерите на пазара, а именно продукти, които се грижат за кожата ви като професионална бяла козметика, но с елемент и покривност на грим.

Коя е най-важната част от вашето сътрудничество със Скейндор?

За мен най-важното в сътрудничеството ми със Скейндор е, че развихме продукт с качествата на бяла козметика, но с елемент на декоративна. Като гримьор знам, че повечето професионални грим продукти не обръщат толкова голямо внимание на грижата за кожата, а тук имаме продукт, който съдържа активните съставки, необходими на кожата в ежедневната грижа за нея и грим, с които да направим външния ѝ вид перфектен. По формулата работихме година и половина. За мен най-страхотният продукт от линията Skincare Make up е хайлайтърът – моят любим. С него можете да направите чудеса.

Няма коментари